Esteve Martinez, cap del grup d'ICV
Esteve Martinez, cap del grup d'ICV

ICV-EUiA demana que l'Ajuntament condemni el cop d'estat feixista de 1936

La formació considera que Ajuntaments com el de Mataró han de contribuir amb actes que mostrin el rebuig cap a la dictadura franquista i totes les conseqüències que aquesta va comportar

El grup municipal d'ICV-EUiA ha presentat una proposta de resolució perquè l'Ajuntament, en el proper Ple municipal condemni el cop d'estat feixista del 18 de juliol de 1936. Ho fa ara que s'han complert 80 anys de l'inici de la Guerra Civil Espanyola.

Vuit dècades després, el partit considera que les violacions dels drets humans causades per la violència franquista no s'han resolt: recorden que encara romanen 130.000 persones desaparegudes en fosses comuns, que molts col·lectius que van patir persecució no han estat mai reparats i que la majoria dels llibrs de text escolars "contribueixen a produir i reproduir ignorància sobre aquest dur passat".

Vuit dècades després, el partit considera que les violacions dels drets humans causades per la violència franquista no s'han resolt

Davant d'això, consideren que els ajuntaments han de contribuir a la reparació de les víctimes del franquisme amb actes que rebutgin aquests anys de persecucions. Per això reclamen que el consistori mataroní declari institucionalment el rebuig al cop d'estat de fa 80 anys, a la dictadura franquista i a totes les conseqüències que va comportar. 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive