Esteve Martinez, cap del grup d'ICV
Notícies relacionades
Esteve Martinez, cap del grup d'ICV

ICV descarta el referèndum unilateral perquè no té "efectes polítics i jurídics reals"

Els ecosocialistes mataronins responen així a la polèmica pel seu vot contrari a la declaració institucional de l'Ajuntament de Mataró en suport a un referèndum

ICV-EUiA de Mataró ha respost a la polèmica pel seu vot contrari a la declaració institucional perquè l'Ajuntament de Mataró donés suport a un referèndum sobre la independència. Els ecosocialistes s'hi van oposar perquè, segons ells, el text de la declaració firmat per CiU i ERC preveu un referèndum unilateral en cas que no sigui possible un referèndum pactat amb l'Estat. En un comunicat, el partit afirma que "donar suport a un referèndum unilateral sense efectes polítics ni jurídics seria repetir el procés participatiu del 9 de novembre de 2014". Davant d'això, consideren que el que cal fer és treballar per un referèndum "amb efectes polítics i jurídics reals".

Consideren que un referèndum unilateral no té "les garanties suficients"

ICV-EUiA considera que això no seria així amb un referèndum de caràcter unilateral, "sense les garanties suficients en el cas de no poder arribar a un acord amb les institucions democràtiques de l’estat". En el mateix comunicat, la formació expressa el seu "compromís" amb el dret dels ciutadans a decidir el futur polític de Catalunya i "definir l’encaix nacional i territorial dins o fora de l’Estat espanyol". A més, critiquen durament ERC per "l'agressivitat i joc brut" que han emprat a l'hora d'atacar-los pel sentit del seu vot a la Junta de Portaveus. "ERC a l'Ajuntament no ha treballat per aconseguir que el nostre consistori es posicioni a favor del referèndum efectiu, sinó que simplement ha buscat, de forma partidista, presentar una proposta trampa amb la voluntat de confondre la ciutadania i alguns grups municipals", conclouen.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive