Els partits que van donar suport al Referèndum: ERC, CiU, Volem i la CUP.
Els partits que van donar suport al Referèndum: ERC, CiU, Volem i la CUP.

Exigeixen paralitzar immediatament els actes polítics i institucionals de l'Ajuntament

Els partits sobiranistes de Mataró també demanen a l'alcalde un "posicionament contundent i enèrgic" contra les detencions de Cuixart i Sànchez

Els grups municipal de CiU, ERC, CUP, Volem Mataró i ICV-Euia han demanat per escrit a l’alcalde Bote que es cancel·lin de manera indefinida tots els actes institucionals i polítics previstos a Mataró davant "l’excepcional situació política que està travessant el País". Ha estat una iniciativa del CiU que s’ha posat en contacte amb la resta de grups municipals arran de les detencions de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i d’Òmnium Cultural respectivament. En un comunicat, els partits els defineixen com a "presos polítics de la democràcia espanyola, un estat de la Unió Europea i en ple segle XXI"

 Consideren que s'ha d'aturar l'activitat en protesta per "l’excepcional situació política que està travessant el País"

Al mateix temps, amb la carta es demana a l’alcalde un "posicionament contundent i enèrgic de l’actuació de l’Estat" i l’exigència que Sànchez i Cuixart siguin posats en llibertat de manera immediata. És per això que també s’ha demanat la convocatòria immediata de la Junta de Portaveus per tal de poder confeccionar un manifest conjunt en aquest sentit.

La resposta de l'alcalde

L'alcalde, David Bote, ha respost aquest migdia a la petició afirmant que considera que les comissions informatives i els plens municipals han de seguir. "La ciutadania ha de saber que la maquinària no ha de parar, és una crida que faig a tots els grups municipals". Tot i així, ha apuntat que s'anirà veient "sobre la marxa" què es fa amb els actes institucionals, depenent de "com evolucionin els esdeveniments". 

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive