El líder d'ERC, Francesc Teixidó. Foto: R. Gallofré
El líder d'ERC, Francesc Teixidó. Foto: R. Gallofré

ERC votarà en contra del pressupost municipal per primer cop en aquest mandat

Estan decebuts amb el govern municipal perquè en els dos darrers anys no ha executat moltes de les esmenes que els van acceptar

ERC votarà "no" per primer cop en aquest mandat a l'aprovació del pressupost municipal, en el Ple extraordinari que se celebra la setmana que ve. Els republicans, el segon grup de l'oposició en aquest mandat, ha optat per rebutjar la proposta del govern municipal, després que en els dos darrers anys triés abstenir-se i, d'aquesta manera, facilitar l'aprovació dels pressupostos. El partit encapçalat per Francesc Teixidó ho defensa argumentant que ha perdut la confiança en el govern municipal, avui format tan sols pels sis regidors del PSC, després que en els dos anys anteriors moltes de les esmenes que els republicans van presentar i van ser acceptades per l'executiu mai s'acabessin d'aplicar. 

La negativa d'ERC podria suposar més complicacions per al govern de cara a tirar endavant els pressupostos, després que en els dos darrers anys els aprovés amb una certa comoditat malgrat el complex panorama del Ple municipal més fragmentat de Catalunya. Al 'no' dels republicans s'hi suma que, des del trencament del pacte amb CiU, el PSC governa amb tan sols sis dels 27 regidors del Ple. Per tant el paper de la mateixa CiU, avui principal grup de l'oposició, serà clau.

El Ple municipal

Malgrat que des que ha deixat el govern s'han mostrat força bel·ligerants contra el PSC, molts dels projectes previstos per al pressupost de 2018 son continuistes respecte al curs passat, i per tant també tenen la firma dels convergents, cosa que els pot frenar a l'hora de decidir-se a un vot negatiu. Si CiU s'acabés abstenint, el probable suport que pot rebre el PSC de part de PP i C's i l'abstenció d'ICV-EUiA acabarien fent possibles que els comptes municipals tiressin endavant. 

Amb el 'no' d'ERC, l'aprovació dels Pressupostos dependrà del que faci CiU, avui a l'oposició

Tornant al 'no' d'ERC, els republicans ho justifiquen per la manca de capacitat de diàleg i de transparència del govern en temes com El Corte Inglés o el Mataró Parc, o en projectes com el possible trasllat de la biblioteca de la Fundació Iluro a Can Xammar. Una iniciativa, aquesta última, que ERC no veu amb mals ulls, però de la qual critiquen que s'hagi anunciat sense haver adquirit consensos previs, ni amb l'oposició ni amb la pròpia Fundació Iluro. També lamenten que iniciatives com el Pla de Mobilitat, sobre el qual ERC ha presentat esmenes diversos anys, encara no s'hagi aprovat. 

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive