Foto: ACN
Notícies relacionades
Foto: ACN

Capgros.com / ACN

ERC s'hi torna: "El Consell Comarcal no és cap moneda de canvi"

Els republicans asseguren que mantindran els pactes amb CiU als municipis, malgrat haver estat expulsats del govern del Consell Comarcal

La presidenta d'ERC al Maresme i fins ara vicepresidenta del Consell Comarcal, Mònica Palacín, ha avisat el PDECat que el Consell Comarcal "no és cap botí" ni "cap moneda de canvi". En aquest sentit, ha assegurat que ERC respectarà l'autonomia de les agrupacions locals en aquells municipis on hi hagi pactes amb CiU. Palacín lamenta les formes amb què s'ha produït l'expulsió dels republicans del govern del Consell Comarcal i qualifica de "llàstima" que la primera força al Maresme no formi part de l'executiu. La presidenta ha fet aquestes valoracions en una roda de premsa on ha estat acompanyada d'alcaldes, regidors i consellers comarcals d'ERC.

Qualifiquen de "llàstima" que la primera força al Maresme no formi part de l'executiu

ERC ha assegurat que "el partit no ha canviat, ni canviarà mai, càrrecs, alcaldies i presidències perquè considera aquests càrrecs prou importants com per utilitzar-los com a cromos". Preguntada per possibles trencaments de pactes com a represàlia, Palacín ha contestat que ERC respecta l'autonomia local. De fet, ha demanat a les agrupacions que gestionin els seus municipis en benefici del ciutadans i "no en benefici de cap sigla". Davant d’això, ha anunciat que "des d'avui mateix ERC farà una oposició constructiva però amatent al Consell Comarcal per tirar endavant el nostre model de comarca".

Amenaces "des del minut zero"

És la valoració que ha fet ERC després que el partit fos expulsat per el PDCat i pel PSC del govern del Consell Comarcal. Mònica Palacín ha lamentat les "amenaces" d’expulsió que "des del minut zero" havien arribat des de CiU. Respecte el PSC, ha dit que "ells estan asseguts a la cadira i els hi és igual qui s’aixequi; i si la cadira queda buida, ja els hi va bé si la poden ocupar". 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive