Francesc Teixidó, en una imatge al ple. Foto:R. Gallofré
Francesc Teixidó, en una imatge al ple. Foto:R. Gallofré

ERC reclama als pressupostos més despesa social i que impulsin la reactivació econòmica

Els republicans presenten gairebé un centenar d'al·legacions al PAM i Pressupostos de 2017

ERC, el principal partit de l’oposició i clau per a l’aprovació dels pressupostos, posa dues condicions bàsiques per donar-hi suport: que no descuidin la despesa social i la lluita contra la pobresa; i que impulsin la reactivació econòmica. Així ho va explicar dilluns, dia 30, el seu portaveu, Frances Teixidó, quan va donar a conèixer les 96 al·legacions que han presentat al Pressupost de 2017.

Reclamen que els pressupostos tinguin més en compte les persones en situació de pobresa i vulnerabilitat

Els republicans, que es van abstenir en l'aprovació inicial dels Pressupostos, reclamen que els comptes municipals i el PAM de 2017 tinguin més en compte les persones en situació de pobresa i vulnerabilitat. Teixidó va recordar que de l’any passat encara estan pendents el desenvolupament els plans d’habitatge, convivència i salut, i va considerar “insuficient” el pla de rescat social. ERC també demana més diners per a la compra d’habitatge social, i més personal per a uns serveis de Benestar Social que considera saturats.

Pel que fa a l’àmbit econòmic, consideren que ara que l’economia social “dóna senyals de revifar” és el moment de generar “un clima favorable” a la creació d’empreses, així com de donar “ajuda de manera seriosa” al teixit comercial del centre i dels barris. Proposen la creació d’un fons de capital-risc impulsat per l’Ajuntament que financiï projectes empresarials al territori. En el camp del comerç urbà, ERC torna a apostar per la creació d’un “centre comercial a Cel obert” gestionat de manera mixta entre l’Ajuntament i les associacions de comerciants.

Altres al·legacions

La creació d’una residència d’estudiants prop del TecnoCampus, evitar que el departament de llicències continuï sent “un coll d’ampolla”, definir la ubicació de la tercera biblioteca, elaborar un pla de l’oci nocturn o resoldre la situació del Corte Inglés són altres qüestions que els republicans posaran sobre la taula com a condició per donar suport als pressupostos. “Aquest 2017 ha de ser l’any de desencallar tots aquests temes”, consideren.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive