-
Notícies relacionades
-

En Comú Podem s'imposa a vuit dels dotze barris de la ciutat

El PSC manté els seus feus de Cerdanyola Sud i Rocafonda i ERC pispa l'Eixample a CiU, que no guanya a cap barri

La radiografia electoral per barris aquest 26-J a Mataró és molt similar a la registrada en les anteriors eleccions generals del 20-D. La victòria d'En Comú Podem s'ha cimentat en els barris, aconseguint ser la força més votada en 8 dels 12 de la ciutat. Els mateixos que fa sis mesos: Cerdanyola Nord, Cirera, La Llàntia, Molins Torner, Palau-Escorxador, Peramàs, Pla d’en Boet i Vista Alegre. Però respecte a llavors, el partit lila ha perdut més de 1.300 vots.

Un cop més la formació liderada per Xavier Domènech escombra el PSC, que fa quatre anys i mig va guanyar a 10 dels 12 barris i ara, com va passar el 20-D, tan sols venç en dos: reedita en els seus feus de Rocafonda i Cerdanyola Sud. Pel camí, els socialistes perden més de 600 vots, però aconsegueixen mantenir-se com a segona força de la ciutat.

"Sorpasso" d'ERC a l'Eixample

En l'anàlisi per barris, un dels fets més destacats es troba als feus nacionalistes de Mataró. ERC s'imposa clarament al Centre, amb 754 vots, i també aconsegueix pispar l'Eixample a CDC, l'únic barri on els convergents havien guanyat en els anteriors comicis. Els republicans, que  repeteixen així la tendència a l'alça al conjunt de Catalunya en detriment de CDC, han obtingut 600 vots més que fa sis mesos i s'han alçat fins a la tercera posició. Mentrestant els convergents n'han perdut 1.100 -amb resultats molt residuals a la gran majoria de barris- i cauen fins al sisè lloc, per darrere de tota la resta de grans partits.

Puja el PP i es desploma C's

Un dels grans triomfadors a Mataró és el PP, que després d'estimbar-se al 20-D, el diumenge va guanya un miler de vots. Si fa sis mesos veia com el seu millor resultat era ser tan sols el tercer partit més votat a Rocafonda, ara el partit ha guanyat terreny en barris com el Pla d'en Boet, Cerdanyola Nord o Molins. Ho fa en detriment de Ciutadans, el partit que de llarg pateix una caiguda més forta en aquestes eleccions (ha perdut més de 2.000 vots). Es manté fort a barris com Vista Alegre (segona força) o Cirera però és superat pel PP a Peramàs, Cerdanyola Sud i Nord, Molins, Rocafonda o Pla d'en Boet.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive