-
-

Els alcaldes dels dos Arenys es neguen a declarar en un procés judicial "inaudit i esperèntic"

Joan Rabasseda i Annabel Moreno reben l'escalf de prop de 300 persones als Jutjats de Mataró, on han estat citats pel seu suport al Referèndum

Els alcaldes d'Arenys de Mar, Annabel Moreno, i Arenys de Munt, Joan Rabasseda –tots dos d'ERC–, s'han negat a declarar aquest dilluns davant el fiscal de Mataró, que els citava en el marc de la investigació oberta pel fiscal general de l'estat contra més de 750 alcaldes que han donat suport al referèndum. Consideren que el procés judicial que s'ha engegat arrel de la convocatòria de l'1-O és "inaudit" i "esperpèntic". Els dos alcaldes, els primeres de la comarca del Maresme que passen pels jutjats per aquest cas, han rebut l'escalf de prop de 300 persones que s'han concentrat davant els Jutjats de Mataró. Tots dos han valorat molt positivament la resposta "impressionant" de la gent, que els trasllada "energia positiva" i "bones vibracions" per afrontar aquests moments difícils.

 "Soc una servidora pública i l'únic que faig és deixar que el poble pugui votar", ha dit Annabel Moreno

La primera a declarar davant el fiscal de Mataró ha estat l'alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno. Ho ha fet a les deu del matí i assegura que l'encontre amb el fiscal ha estat "cordial i agradable". L'alcaldessa s'ha acollit al seu dret a no declarar perquè, assegura, convocar un referèndum i donar-hi suport "no és cap delicte". "Soc una servidora pública i l'únic que faig és deixar que el poble pugui votar", ha dit en sortir dels Jutjats, pocs minuts després d'entrar-hi. Moreno afirma que "no té cap mena de lògica" la "persecució" contra els alcaldes i altres càrrecs electes, ha dit en al·lusió als fets del passat 20 de setembre. 

foto 3259645

L'alcalde d'Arenys de Munt, afegeix que el procediment judicial en el que estan immersos és "molt estrany" i reconeix que a molta gent els costa d'entendre. Posa l'exemple de la seva mare, que ja ha superat la vuitantena: "El fet de no poder-se expressar amb paperetes i urnes li recorda a èpoques prodemocràtiques". Joan Rabasseda també lamenta que mentre la justícia ha actuat de manera veloç contra els alcaldes que han donat suport al referèndum "els expedients de casos de corrupció s'acumulen des de fa anys i triguen molts anys en resoldre's". Sobre el que pugui passar en els pròxims dies, Rabasseda es mostra prudent: "Costa fer pronòstics perquè la realitat està superant la ficció. El Piolín al port de Barcelona no hagués sortit ni a les millors pel·lícules de Berlanga".

Rabasseda i Moreno han estat acompanyats durant la seva declaració per centenars de persones que s'han concentrat als Jutjats

Rabasseda i Moreno han estat acompanyats durant la seva declaració per centenars de persones que s'han concentrat als Jutjats. A més d'amics, familiars i veïns dels dos municipis també hi havia també alcaldes i regidors de pràcticament tots els pobles de la comarca: "La resposta de la gent és impressionant. Sense ells no seria tan fàcil ni estaríem tan tranquils i contents", ha dit Moreno. El Maresme, afegeix Rabasseda, "ens trasllada energia positiva i bones vibracions".

També han fet acte de presència el diputat Marc Sanglas, el senador Bernat Picornell, el secretari d'Economia, Pere Aragonès o el president de l'ACM, Miquel Buch. Justament, aquest dimarts serà el torn de Buch als Jutjats, que declararà també davant el fiscal de Mataró en condició d'alcalde de Premià de Mar. Per dimarts també està citada l'alcaldessa de Malgrat de Mar, Carme Ponsa. S'espera que tots dos s'acullin als seu dret a no declarar i, com ja ha passat aquest dilluns, es preveuen concentracions a partir de dos quarts de deu del matí davant la porta dels Jutjats.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive