Fernàndez
Notícies relacionades
Fernàndez

El PSC retreu a CiU el seu pacte secret amb el PP

Els socialistes responen a les crítiques del seu soci de govern per l’acord pressupostari amb C’s i PP recordant que com a mínim aquests són públics

Quan CiU va guanyar les eleccions municipals de 2011, va decidir governar en solitari en minoria amb els seus 8 regidors. Però, sense fer-ho públic, l’alcalde Joan Mora va signar un acord amb el PP per garantir suport durant el mandat. Aquest finalment no es va concretar i va acabar sortint a la llum. Un episodi que el PSC de Mataró ha decidit recordar, com a retret al seu actual soci, CiU, després que aquests es mostressin molestos pels acords amb populars i Ciutadans pel pressupost de 2017.

Els socialistes recorden que quan ho va necessitar, CiU va pactar amb el PP, partit amb el qual avui no es vol fer cap foto

“En campanya vam dir que els pactes i acords serien transparents i així ho fem, res a veure amb els acords secrets de 2011 entre l’alcalde Mora, CiU i el PP”, va dir la cap del grup municipal del PSC, Núria Moreno, en una roda de premsa dilluns passat. Els socialistes apunten que les signatures amb PP i C’s van ser públiques, criticant així el secretisme del moviment dels convergents ara fa sis anys. Un moviment que els va portar a pactar amb un partit amb el qual avui es neguen a fer-se la foto, tal i com va decidir la direcció local del partit, perquè tant populars com ciutadans estan als seus”antípodes”, segons va dir el president de PDeCAT a Mataró, Alfons Canela.

 

L'estabilitat, garantida "per part del PSC"

Moreno va apuntar que l’estabilitat del pacte de govern amb CiU “està garantida per part del PSC”. Els socialistes consideren que les possibles turbulències venen per la inestabilitat en el sí de CiU, amb una nova direcció local que va exigir al grup municipal a darrera hora no sortir a la foto de l’acord amb C’s i PP. La portaveu socialista, a més, va defensar els acords amb dos dels partits més a la dreta i unionistes del Ple. “El veritable pacte és el que es fa entre diferents. Amb diferents visions i diferents ideologies, però que ens posem d’acord una entesa, sense renunciar als nostres ni plantejaments de ciutat ni ideològics”, va dir. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive