La portaveu socialista, Núria Moreno
La portaveu socialista, Núria Moreno

El PSC rectifica i retira el suport a la declaració de C's sobre el trilingüisme

El partit assegura que el català ha de ser la llengua vehicular a l'escola i que aposta pel model d'immersió lingüística

Rectificació del PSC de Mataró. El partit ha decidit retirar el seu suport a la declaració institucional que va presentar C's per aplicar el model trilingüe a l'educació pública catalana, que implicava acabar amb la immersió lingüística i amb el català com a llengua vehicular de l'educació. Els socialistes hi van donar suport, expliquen, perquè estan d'acord amb la necessitat de potenciar l'ensenyament de l'anglès a les aules, com reclama C's. Però un cop han revisada la part expositiva del text del partit taronja, van detectar "arguments i propostes que no compartim", segons afirmen, i que els hauria hagut de portar a rebutjar la Declaració.

La portaveu del PSC, Núria Moreno, ha explicat a Capgros.com que els socialistes "sempre han estat a favor de l'actual model d'immersió lingüística a Catalunya". De fet el seu partit en va ser un dels principals impulsors. "I seguim volent, com sempre hem fet, que el català sigui llengua vehicular a les nostres aules", afegeix Moreno. La portaveu insisteix que creuen que l'ensenyament de l'anglès ha de millorar molt al sistema educatiu públic i que aquest és el motiu que els va portar a votar la declaració de Ciutadans. "Però entonem el mea culpa", afegeix, sobre l'error d'haver-hi votat a favor i pel qual ara rectifiquen. 

Van donar-hi suport per potenciar l'anglès a les aules però ara rectifiquen perquè la declaració de C's suposa un atac al model d'immersió lingüística

La proposta de C's va ser rebutjada per la Junta de Portaveus, gràcies als vots en contra de CiU, ERC, VoleMataró, CUP i ICV-EUiA. A més de C's i el PSC, hi han votat a favor PP i PxC. El text proposat per C's explicita clarament que proposen impartit les assignatures "en diferents llengües vehiculars". En concret apunta que tan sols un 40% de les classes es farien en català, un 40% en castellà i el 20% en anglès. 

 

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive