Cuéllar, Bote i López, protagonistes de la trifulca
Cuéllar, Bote i López, protagonistes de la trifulca

El Ple balla a ritme de Def Con Dos

“España es idiota” diu el regidor de la CUP, citant una cançó del grup. “Y tu més”, li criden des del PP, mentre l’alcalde li retreu l’ofensa “als espanyols”

El Ple municipal va arribar a una de les seves cotes màximes d'absurd, i això que de precedents no n'hi manquen, amb el grup Def Con Dos com a involuntari protagonista. Va ser durant el debat d'una proposta de resolució presentada per ERC per la restitució de la memòria de l'alcalde Abril, afusellat pel Franquisme. Al final el seu record, però, va quedar eclipsat per la polèmica que va enfrontar principalment el PP i la CUP, amb l'alcalde pel mig, i fins i tot amb l'aparició estel·lar d'ETA. I tot perquè al regidor cupaire, Juli Cuéllar, li va donar per citar una cançó del grup madrileny. Simplement una cançó, encara que de títol polèmic: "Espanya es idiota".

Cuéllar va citar la cançó 'España es idiota' per referir-se a la incapacitat del país de restituir la memòria de les víctimes del Franquisme, i això va encendre els ànims del PP

"Huele a bobo en la piel de toro, huele a timo en el común destino, huele a estafa en la gran falacia, de la grande y libre que es tan cutre como rancia. Bajo el yugo eterno los flechas trabajan, perpetuando los valores de la patria ¿Cuáles?Chapuza, romería, escaqueo e ignorancia ". Aquesta és la lletra en qüestió que va citar Cuéllar, per referir-se a com Espanya és incapaç de restituir la dignitat de la memòria de les víctimes del Franquisme i assenyalar-ne els culpables. "És l'Espanya idiota", va dir Cuéllar. "Y tu més!" li van cridar immediatament des de la bancada del PP, visiblement indignats.

Bote demana "respecte" per Espanya

L'alcalde, David Bote, va afegir-hi cullerada, a l'entendre que la cita de la cançó resultava massa ofensiva per als espanyols. Bote va reclamar a Cuéllar que "no torni a generalitzar sobre l'Estat espanyol com ho ha fet". Ho va demanar pels seus "germans, cosins, amics i coneguts" que té fora de Catalunya, i per "respecte a tots els que van morir defensant el mateix que vostè diu que defensa".

El PP va recordar que Cuéllar havia tuitejat el text d'un activista basc que acabava dient "Gora ETA"

La resposta del PP, quan els va tocar el torn de paraula, va anar força més enllà. El regidor Jose Manuel López, va dir a Cuéllar que "no insulta qui vol, sinó qui pot", i seguidament va treure el mòbil per buscar un tuit del regidor de la CUP del 27 d'abril passat on reproduïa un escrit que li havia dedicat l'activista basc Justo de la Cueva, recentment desaparegut. El text acabava amb un "Gora ETA, Visca Catalunya". "Ves que això no sigui delicte i tot", va dir López.

El regidor popular també va acusar el primer Tinent d'Alcalde, Quim Fernàndez (CiU) de "fer-li molta gràcia, perquè no parava de riure" mentre Cuéllar citava la cançó de Def Con Dos. Un grup, d'altra banda, que tampoc és baladí, ja que recentment el seu cantant, César Strawberry, va ser condemnat pel Suprem a un any de presó per "Enaltiment del Terrorisme", arran de diversos comentaris fets a Twitter.

"Decebut" amb l'alcalde

El portaveu d'ERC, del tot molest pel camí que havia pres el debat a una proposta que res tenia a veure amb tot això, es va mostrar "molt decebut" amb la "manipulació i instrumentalització per part de l'alcalde", en referència a la seva reacció davant la simple cita d'una cançó d'un grup.  

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive