Miriam Nogueras, durant l'assemblea del partit. Foto: PDECAt
Miriam Nogueras, durant l'assemblea del partit. Foto: PDECAt

El PDECat es presentarà com a ‘Junts per Mataró’ amb Míriam Nogueras de candidata

Nogueras, actual diputada al Congrés, va ser escollida pel 73% de militants del partit

Míriam Nogueras será la candidata del PDECat a les eleccions municipals de Mataró de l’any 2019, que es presentarà sota el nom de “Junts per Mataró”. Nogueras, nascuda a Dosrius l’any 1980 i actual diputada al Congrés, va ser escollida pel 73% dels militants en l’assemblea celebrada pel PDECat a la seva seu mataronina, segons avança La Vanguardia. 

L'any 2015 el partit es va presentar a les municipals amb les sigles de CiU i la candidatura de Joaquim Fernàndez, disposat a revalidar l'alcaldia que quatre anys abans havia aconseguit Joan Mora. La formació, però, va perdre tres regidors i va quedar com a segona força per darrere del PSC, amb qui ha format durant mig mandat un govern en coalició. Durant aquest temps el partit a nivell català ha passat a anomenar-se PDECat (tot i que el grup municipal a Mataró ha mantingut el nom de CiU). A les darreres eleccions al Parlament la formació es va presentar com a Junts per Catalunya, també coneguda com la "llista del president" Carles Puigdemont. Ara, a les municipals, el partit seguirà una fórmula similar sota el nom de 'Junts per Mataró'. 

Per fer-ho comptaran amb un dels joves valors del partit al capdavant. Míriam Nogueras, de 38 anys, va ser escollida diputada independent dins la llista de Democràcia i Llibertat (una altra de les fórmules de CiU) a les eleccions generals de 2015, i des de llavors és al Congrés dels Diputats. Empresària del sector del tèxtil i experta en màrqueting digital i comerç electrònic, Nogueras és membre del Cercle Català de Negocis i de la plataforma No Vul Pagar. L'any 2015 també va ser escollida regidora de l'Ajuntament de Cardedeu com a independent dins les llistes de CDC. Nogueras s'ha fet força coneguda arran de la seva participació a tertúlies de canals televisius com La Sexta, i també manté un perfil molt actiu a xarxes socials com Twitter.

Va ser precisament per Twitter que ahir a la nit el president de la Generalitat cessat per l'article 155, Carles Pugidemont, va felicitar Nogueras pel seu nomenament. "Felicitats i molta sort!" li va dir, en un tuit publicat a mitjanit. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive