Fotos: ERC
Fotos: ERC

El Parc Central es desborda en un míting d'ERC multitudinari a les portes del Referèndum

Una gentada assisteix als discursos de Rovira, Tardà, Rufian i Romeva, que van convidar els catalans a "enterrar el franquisme" per l'1-O

"Saludos, imputados y imputadas". Així, en castellà es va dirigir Gabriel Rufian a la gentada que, ahir dijous al vespre, es va congregar al Parc Central de Mataró. El diputat era una de les "estrelles" de l'acte organitzat per ERC en suport al Referèndum de l'1 d'octubre, un dels mítings més massius que es recorden a la ciutat. Unes 5.500 persones, segons els organitzadors, van omplir el Parc a les portes de l'1-O, que es presenta ple d'incerteses però amb una part important de la població mataronina i catalana disposada a votar, peti qui peti. 

"Ells que ens persegueixen són la caverna i la foscor, nosaltres la llum, una llum que compartim amb milions de persones que volen ser lliures i viure dignament", va dir Tardà

Rufian, polític que no deixa indiferent a ningú i que s'ha convertit en una estrella mediàtica gràcies als seus tuits i frases lapidàries, no va defraudar ningú, tampoc quan va decidir plantar cara a una assistent que des de primera fila va interrompre'l escridassant-lo. "S'ha equivocat de lloc i fins i tot d'hora, perquè avui no estem aquí cara al sol", li va espetar el diputat republicà. Però la dosi de frases messiàniques no va venir tant sols de l'home del tupé, sinó que el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, també en va afegir unes quantes. "Ells que ens persegueixen són la caverna i la foscor, nosaltres la llum, una llum que compartim amb millions de persones que volen ser lliures i viure dignament", va dir, confrontat el govern i els ciutadans catalans amb els poders executiu i judicial de l'Estat espanyol. Tardà va brandar la bandera republicana espanyola, cridant "visca l'Iberisme, visca les repúbliques ibèriques, visca la bona gent". 

DK1QhCTW4AA3Xbi

Per a la secretària general d'ERC, Marta Rovira, els nivells de repressió que està patint l'independentisme són "inacceptables" i el govern central està "traspassant tots els límits", i va recordar que Nacions Unides ja els ha cridat l'atenció. Rovira va establir paral·lelismes amb "els nostres pares que corrien davant dels grisos" amb la situació actual que els obliga a "actuar clandestinament", imprimint paperetes, amagant urnes i enganxant cartells "amb por a ser detinguts". També es va sumar a la festa el conseller d'Assumptes Exteriors, Raül Romeva, que va apostar per "enterrar el franquisme" aquest diumenge. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive