Bote i Calpe, en la compareixença de divendres per tractar la qüestió de Can Quirze. Foto: Ajuntament
Bote i Calpe, en la compareixença de divendres per tractar la qüestió de Can Quirze. Foto: Ajuntament

El pacte de govern PSC CiU penja d’un fil arran de Can Quirze

L’alcalde, David Bote, reclama als socis de govern el relleu de la convergent Núria Calpe, regidora d’Urbanisme, però aquests s'hi neguen en rodó

Les declaracions de Núria Calpe sobre l’escàndol urbanístic de Can Quirze han fet que l’alcalde, David Bote, perdi la confiança en regidora d’Urbanisme i presidenta de PUMSA. Per això el polític socialista ha demanat als seus socis convergent que la rellevin, un comentari que Bote va fer en privat al primer tinent d’alcalde i líder del grup municipal de CiU, Quim Fernàndez, però que ha transcendit després que el fes públic El Periódico. El pacte sociovergent penja d’un fil i pot trencar-se si Bote insisteix en la seva petició, que el PDeCAT, antiga Convergència i Unió, rebutja frontalment. La corda s'està tensant i amenaça amb trencar-se totalment.

Les declaracions de Calpe sobre la mala praxis a PUMSA arran del cas Can Quirze han fet explotar l'alcalde i el partit socialista

PUMSA vol cobrar ara als veïns de la urbanització de Can Quirze un sobrecost d'1,2 milions d'euros per unes obres de reurbanització que van finalitzar fa una dècada. Els residents rebutgen frontalment aquest pagament i han amenaçat en portar l'Ajuntament a la via penal. Respecte a aquesta qüestió, l'actual presidenta de l'empresa, Núria Calpe, va fer unes declaracions explosives. Va admetre "mala gestió i manca de rigor jurídic" en aquest i altres casos per part de l'empresa municipal d'urbanisme. Calpe va dir que estaven trobant "cadàvers a l'armari" de PUMSA perquè les coses "no es van fer bé" en els anys previs a la crisi, moment en què l'empresa estava en mans del govern municipal liderat pel PSC, els seus actuals socis de govern.

Vista de la urbanització de Can Quirze. Foto: R. Gallofré

Aquestes declaracions van sentar molt malament en les files socialistes. La cap del grup municipal, Núria Moreno, va enviar una carta a Calpe reclamant-li un consell extraordinari de PUMSA per aclarir la situació. Moreno va retreure a Calpe les seves declaracions "alarmants" i que l'empresa municipal "ha estat presidida per regidors de CiU durant els darrers 6 anys". La tensió en el si del govern municipal era notòria i s'ha posat del tot de manifest amb la filtració per part de les files socialistes de la conversa entre Bote i Fernàndez.

"No sabem què pretenen des del grup socialista" afirma el president local del PDeCAT, Alfons Canela

Des de les files del PDEcAT s'han mostrat molt molestos per la situació. El seu president local, Alfons Canela, assegura que no els ha agradat "gens ni mica" ni la filtració ni el fet que, fins avui, ni l'alcalde ni cap responsable polític hagi sortit a desmentir-la. Canela assegura que "de cap de les maneres" accediran a cessar Calpe. "Impliciaria acceptar que hi ha alguna mena de culpabilitat i de feina mal feta, i això no és així, la defensarem a ultrança". "No sabem què és el que pretenen des del grup socialista", afirma Canela.

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive