L'alcalde David Bote
L'alcalde David Bote

El missatge de David Bote: "Sr. Rajoy, no encerta"

L'alcalde de Mataró penja un missatge a Facebook dirigit al President del Govern on diu estar "convençut que la crisi que patim s'ha de resoldre votant"

L'alcalde de Mataró, David Bote, ha penjat aquest divendres al matí al seu perfil de Facebook un missatge dirigit al president del Govern, Mariano Rajoy. Un missatge en el qual l'acusa de no deixar "cap marge als que volem una sortida pactada" al conflicte entre Catalunya i l'Estat. "Sr. Rajoy, no encerta", afirma en el títol del text, escrit a mitges en castellà i en català. Tot i que Bote li reconeix que encerta en que el govern de la Generalitat "incompleix la llei, el nostre Estatut i la nostra Constitució", li diu que s'equivoca en les mesures preses per reconduir la situació.

"Això no va de policies, de jutges i de llei. També va de parlar, escoltar-se, entendre's i negociar" 

"Això no va de policies, de jutges i de llei. També va de parlar, escoltar-se, entendre's i negociar", afirma Bote, que apunta que a més d'aplicar la llei, cal obrir vies polítiques de diàleg. "Crec que encara és possible, faci-ho", li espeta. Enlloc d'això, considera que les declaracions que ha fet el president del Govern valorant l'operació judicial i de la Guàrdia Civil del passat 20-S "no aporten cap esperança ni ens donen cap marge per als que volem una sortida pactada. "És molt dur -afirma- veure policies i guàrdies civils entrant a dependències de la Generalitat practicant registres i detencions". 

Bote, en la foto que té al seu perfil de Facebook

La sortida passa per "votar"

Un dels elements que crida més l'atenció del missatge de l'alcalde de Mataró és que creu que l'única sortida al conflicte actual passa per votar. "Com a demòcrata i com a ciutadà estic convençut que la crisi que patim s'ha de resoldre votant. Hem de prendre la paraula sobre el nostre futur" constata, en el que sembla una crida clara a celebrar un referèndum sobre la independència de Catalunya.

"Com a demòcrata i com a ciutadà estic convençut que la crisi que patim s'ha de resoldre votant. Hem de prendre la paraula sobre el nostre futur"

Bote deixa clar, però, que no està d'acord amb el convocat per a l'1 d'octubre. "Jo vull fer-ho amb totes les de la llei i amb totes les garanties. I llavors, el meu vot serà per una Catalunya rica i plena, en una Espanya plural i oberta i en una Europa de pau i progrés". Bote ha estat en el centre de la polèmica en les darreres setmanes perquè com a alcalde s'ha negat a que l'Ajuntament col·laboria amb l'organització de l'1-O, quelcom que ha provocat diverses concentracions de protesta i fins i tot amenaça amb trencar el pacte de govern entre PSC i CiU

L'alcalde rebla el text dient: "Jo no sóc independentista. Em considero un ciutadà lliure; em sento català, em sento espanyol i em sento de Mataró".

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive