Xavier Safont-Tria
Xavier Safont-Tria

El mataroní Xavier Safont-Tria apunta al Parlament com a diputat de la CUP

Safont-Tria, exregidor de la CUP a la capital del Maresme, serà molt probablement el substitut d'Eulàlia Reguant a la cambra catalana

El mataroní Xavier Safont-Tria, exregidor de la CUP a l'Ajuntament de la capital del Maresme, apunta al Parlament. Segons avança el diari Ara, Safont-Tria serà el substitut d'Eulàlia Reguant, que es trasllada del Parlament a l'Ajuntament de Barcelona per ocupar la vacant que deixarà Josep Garganté a la regidoria de la CUP. El mataroní de moment no confirma que es produeixi aquest moviment, però no tanca pas cap porta. Reconeix que està "a l'expectativa" i que aquest és un moment polític "molt interessant".

El mataroní encara no ho confirma però reconeix que està "a l'expectativa" i que aquest és un moment polític "molt interessant".

Segons el diari ARA, l'exalcaldessa de Sant Pere de Ribes, Anna Gavaldà, que era la següent de la llista electoral a les eleccions del 27-S, ha declinat substituir Reguant al Parlament. Per tant li toca a Safont-Tria, a qui Gavaldà precedia. El seu nomenament ha de ser validat al grup d'acció parlamentària. "No es pot avançar res perquè encara no està decidit", ha apuntat, prudent, Safont-Tria, que no obstant això es mostra força disposat a entomar el que considera "una oportunitat". 

Regidor durant 8 anys

Safont-Tria ha estat la cara més visible de la CUP a Mataró. Pagès de professió, que actualment segueix exercint, va ser regidor durant dos mandats, del 2007 al 2014. El mataroní també ha concorregut a les llistes de la CUP en les darreres dues eleccions catalanes: l'any 2012 va ser el cinquè en l'encapçalada per David Fernàndez (que va obtenir tres diputats) i el 2015 el tretzè per Barcelona, on la CUP va assolir set escons. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive