-
-

“El grup de CiU fa moltes coses importants al govern, però cal tenir més visibilitat”

Alfons Canela marca les línies que vol implantar amb el seu equip al front del PDeCAT a Mataró.

Alfons Canela té 40 anys i és advocat especialitzat en Dret Fiscal. Milita al partit des de 2012, creu en la independència com una eina per millorar Catalunya i va explicar que es va presentar a les eleccions loclas del Partit Demòcrata Català després que Joan Mora, ex-alcalde de la ciutat, l’animés a fer-ho. Amant de la natura, a la que recórre habitualment en sortides per Muntanya tan de bici com de senderisme. Avui és el nou líder de l'executiva local del partit derivat de l'antiga Convergència.

Quins motius et van portar a presentar-te per a president del PDeCAT a Mataró?
Em vaig interessar amb el govern de Joan Mora i com projectaven el seu model de ciutat: comerç, indústria, activitats com la Festa al Cel... Van ser atrevits i van posar Mataró en el mapa. És el que tocava. 

Vol dir això que en aquests dos últims anys no s’ha seguit la línia del govern de Mora?
El govern de Mora va tenir el seu mèrit: en un espai polític tan fragmentat va saber governar amb vuit regidors. Aquests dos últims anys hi ha un pacte de govern amb un partit com el PSC que no li veig cap problema, reparteix responsabilitats però en aplicabilitat té punts de més dificultat. 

Què es podria millorar en aquesta relació?
Tenim regidories importants com promoció econòmica, cultura, urbanisme... Però de vegades crec que els nostres regidors haurien de tenir més visualització. Fan molta feina i la fan molt bé, però falta més visibilitat dins del govern.

Una tasca que s’ha de fer conjuntament des del partit i el grup municipal.
La relació amb els regidors és bona. Venim d’un procés de primàries, tenim inexperiència i establirem els màxims de mecanismes per col·laborar.

Quin rol han de jugar els membres de l’altra candidatura de Xavier Penela?
Són gent molt important pel partit. La voluntat és que els membres del grup municipal participin de les reunions executives i ells ens expliquin l’acció de govern. En aquest tarannà figures com Penela tenen molt a ensenyar-nos. Cal que treballem plegats

El comunicat en contra de l’ampliació del Mataró Parc n’és un exemple de treball conjunt?
Està fet en connivència amb el grup municipal. El nostre model és un model de comerç viu, vinculat amb la cultura. La nostra gent és la que cada matí obre la persiana. 

Quins grans temes voleu abordar?
Un dels principals serà l’atur. També convertir Mataró en la veritable capital del Maresme i en la porta nord de Barcelona. Fer una ciutat que necessita potenciar l’empresa, que és la que genera ocupació. I promocionar-la de portes cap enfora.

En aquest sentit, com valoreu la cancel·lació de la Festa al Cel?
A mi m’agradaria, tot i que no ho veig possible, que tornés a fer-se a Mataró. Sí, tenia crítiques per diversos motius, però tinguem clar que: posava Mataró en el mapa a nivell nacional i europeu i hi havia un retorn, no tot eren només despeses. Caldrà ocupar el seu espai d’alguna manera.

D’aquí dos anys hi haurà eleccions. Què s’ha de millorar respecte les darreres?
Arrancarem amb ànims de recuperar l’alcaldia. El moment de país és complexe i crec que el millor és poder tenir dos o tres candidats a l’alcaldia i fer primàries. No em faria res que sortís un nom inèdit o desconegut. El que volem és empenta, il·lusió i ganes de servir la ciutat.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive