Ja no hi ha pancarta a l'Ajuntament reclamant la llibertat dels presos polítics. El govern municipal del PSC hi ha enviat la brigada municipal per retirar-la del segon pis de la façana del consistori. Els empleats han hagut de fer servir una grua per treure-la del finestral, a on l'havia penjat el grup municipal d'ERC. Els republicans ho van fer dissabte passat per, segons han explicat, donar compliment a l'acord del Ple on es va aprovar que el consistori reclamaria de manera activa l'alliberament dels polítics i representants d'entitats sobiranistes presos a Madrid. 

presos 2

Fonts municipals han argumentat que s'ha retirat la pancarta per mantenir la "neutralitat institucional". A Barcelona el govern municipal va decidir penjar una pancarta a l'Ajuntament amb el mateix missatge i la Junta Electoral l'ha feta retirar, a partir d'una reclamació presentada per Ciutadans.  La Junta ha considerat, a través d'una resolució, que la pancarta i qualsevol símbol similar trenquen la "neutralitat institucional" que ha de presidir les eleccions del 21 de desembre. Davavant d'aquesta decisió, el govern municipal socialista ha optat per seguir el mateix camí.

El Ple ordinari celebrat dijous 17 de novembre va aprovar una proposta de resolució per tal que l’Ajuntament reclami activament la llibertat dels presos polítics. La proposta la va presentar el grup municipal d’ERC-MES. Es va aprovar amb el vot a favor de CiU, ERC-MES i CUP; l’abstenció de VOLEMataró i d’ICV-EUiA; i el vot contrari de PSC, C’s, PP i PxC.