Fernàndez
Notícies relacionades
Fernàndez

El govern de Mataró segueix sense aclarir què farà si es convoca el referèndum

CiU confia que el referèndum serà “legal”, en resposta a l’alcalde que va dir que no cediria espais municipals per celebrar-lo perquè “cal complir la llei”

Els partits independentistes de l’oposició segueixen furgant en la ferida de l’aparent divisió en el si del govern municipal sociovergent a Mataró sobre el futur referèndum sobre la independència. CUP i ERC van preguntar en el Ple de març quina era la postura oficial de l’executiu, i aquest no va acabar de definir la seva postura. El primer tinent d’alcalde, Quim Fernàndez (CiU) va expressar la seva confiança que el referèndum seria “convocat des de la legalitat” per part del govern català. Quelcom que xoca amb el que va expressar l’alcalde el mes de gener passat, seguint una consigna de tots els alcaldes del PSC: que no cediria espais municipals per celebrar-lo perquè “cal complir la llei”.

Quim Fernàndez (CiU) va expressar la seva confiança que el referèndum seria “convocat des de la legalitat” per part del govern català

Fernàndez va prendre la paraula per contestar la CUP i ERC, mentre que els socialistes van mantenir-se callats. El portaveu del grup municipal de CiU manté que el govern català “mantindrà el seu compromís” de convocar un referèndum “legal”, tot i que avui en dia ningú sap ben bé com ho podrà fer. Si realment aquesta consulta arriba complint amb la legalitat vigent, Fernàndez va donar a entendre que el govern no tindrà cap problema en col·laborar-hi.

Acusacions d'indefinició

Els grups independentistes a l’oposició s’oloren, però, que difícilment es podrà convocar un referèndum de manera legal, o com a mínim des de la legalitat espanyola a la qual va fer referència Bote el gener passat. “Què passarà el dia que ens haguem de definir quan es convoqui el referèndum?” es va preguntar el portaveu republicà, Francesc Teixidó. “El govern segueix sense tenir una a postura definida”, va reblar el cupaire Juli Cuéllar, que va acusar CiU de “donar aire a un govern on el seu màxim representant està disposat a sabotejar el referèndum”.  

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive