Toni Estopà. Foto: R. Gallofré
Toni Estopà. Foto: R. Gallofré

El govern de Mataró fitxa un assessor de promoció de ciutat per l'any que queda de mandat

Toni Estopà, càrrec de confiança del PSC, pren com a repte principal "lligar promoció i cultura de manera més estreta"

Un any per endavant. Aquest serà el temps que Toni Estopà estarà desenvolupant el seu càrrec com a assessor per a la promoció de ciutat. Aprovat per decret d’alcaldia, i ocupant un dels càrrecs de confiança vacants per l’adéu de CiU del govern, Estopà treballarà des del departament de cultura per ajudar en matèria de promoció de la ciutat. Aquest nomenament, que va tenir moltes crítiques de part de l’oposició en entendre que era “un favor” o un moviment “d’amiguisme” dels socialistes, es defensa des del govern per l’àmplia experiència d’Estopà en aquest camp.

“Les crítiques me les prenc com part del joc polític”, es defensa l’assessor, que recalca la importància del lloc que ocuparà: “No es tracta només d’aportar coses noves, sinó de no aturar la feina feta, hi ha una part de continuïtat evident per tractar tot el que es deriva del pressupost aprovat; a banda de ser una ajuda a un govern amb només sis regidors i una gran càrrega de treball”. Estopà explica que treballarà des de Cultura perquè “tenim la visió de lligar promoció i cultura de manera més estreta”.

 “Un acte com la Festa al Cel només aporta visiblitat uns dies, volem quelcom més persistent”

La legislatura va començar amb la Festa al Cel i acaba sense ella ni cap altra esdeveniment que la supleixi, fet que Estopà no considera preocupant: “Aquests actes donen visibilitat uns dies concrets, però després no serveix per a res; cal veure com podem ubicar Mataró al nivell de les ciutats que l’envolten  i fer quelcom que no sigui flor d’un dia”. Per això, Estopà creu que la promoció de la ciutat ha de passar per “estar presents durant tot l’any”.

Potencialitats i oportunitats

“Tenim elements interessants com el TecnoCampus que ha de ser un espai de referència universitari i en empreses del seu  sector”, desgrana. També destaca el comerç del centre, del qual diu que “cal especialitzar-se; es parla que les grans marques no hi són, però per què es volen? Per ser una rèplica d’altres centres comercials? Cal buscar especialitzacions i fer un espai singular”. Per això, afegeix, l’administració ha de “ajudar definint eixos, com un eix cultural que pot anar en paral·lel al comercial: si passen coses al carrer, el comerç en surt guanyant i viceversa”. Entre altres elements, Estopà també assenyala que el turisme “ha de ser sostenible” i que no creu que Mataró “hagi d’estressar-se” per la visita de foranis i creu que caldrà “explorar” la connexió de Mataró amb el Port, un espai que també hauria de “diferenciar-se”.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive