VoleMataró, ICV-EUiA i ERC en roda de premsa.
Notícies relacionades
VoleMataró, ICV-EUiA i ERC en roda de premsa.

El front d'esquerres: "fracàs del govern" i volen la dimissió de Quim Fernández

Dures crítiques per la Festa al Cel. VoleMataró i Iniciativa reclamen el cap del regidor de Cultura.

Els partits d'esquerres que es troben a l'oposició a l'Ajuntament de Mataró han sigut contundents amb la cancel·lació de la Festa al Cel anunciada dimarts passat, dia 12, pel govern sociovergent. "És un fracàs del govern, que fa un mes enrere encara promocionaven la festa quan sabien que no es podria fer", va etzibar la líder de VoleMataró, Montse Morón. Per ella, és necessari que Quim Fernández "doni explicacions públiques, demani perdó i dimiteixi" ja que considera que tots els projectes culturals sota la seva batuta han estat una decepció: "El llibre blanc de la cultura, les obres de Viladomat i ara la Festa al Cel".  Esteve Martínez, d'ICV-EUiA, també es va mostrar partidari d'exigir "la dimissió" de Fernández pels mateixos motius, recordant que el passat 20 de juny els representants de CDC explicaven a la premsa com d'exitosa i necessària era aquesta Festa. "Han fracassat en el seu projecte de ciutat, en la línia vermella que van exigir al PSC per formar govern", va recalcar. Esquerra, també molt crític amb l'esdeveniment, va lamentar el que era "una mala notícia" però no va demanar cap dimissió, de moment.

Els tres partits coincidien en que una cosa és "estar a favor de la promoció de ciutat" i l'altra "fer actes com aquest que no forma part de cap estratègia, que és un bolet que ens hem trobat", deia Teixidó. El regidor republicà també va recordar que dels 90.000 euros de patrocini hi havia "una part que ve del sector públic", restant encara més mèrit a l'escassa reacció del sector privat a l'esdeveniment en qüestió. "S'ha demostrat que els números eren molt discutibles i que molts dels beneficis que ens deien simplement no existien", va afegir.

Martínez també va recordar que "sense un 40% de l'electorat" no es poden tirar endavant "aquests tipus de projectes" i va reclamar que "a partir d'ara ens tinguin en compte per futurs projectes de ciutat". Per la seva banda, Morón va lamentar que s'hagués fet "perdre el temps" als mataronins però va celebrar que al menys "de manera in-extremis" el "PSC hagi posat una mica de coherència en veure que no s'havien recaptat tots els diners necessaris".

Crítica a la FAGEM i a la Unió de Botiguers

Iniciativa, que es va mostrar molt crítica per tot el que havia succeit amb la Festa al Cel, també va apuntar directament a dues de les entitats mataronines que havien donat el seu suport explícit a l'esdeveniment. "Recordem que la FAGEM i la Unió de Botiguers parlaven dels beneficis que aportava la Festa, perquè no han colaborat? No era un acte tant beneficiós?", es va preguntar. A tot això, els partits d'esquerres també volen demanar comptes sobre l'empresa encarregada de captar patrocinis i que "no n'ha aconseguit ni un". Els partits pensen portar el tema de la Festa al Cel, la petició de dimissió de Quim Fernàndez i altres temes relacionats amb la cancel·lació en el proper Ple de setembre.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive