Núria Calpe i Núria Moreno.
Núria Calpe i Núria Moreno.

Divergències i retrets entre PSC i CiU al govern arran del cas PUMSA i Can Quirze

La portaveu socialista Núria Moreno reclama a la presidenta de PUMSA, Núria Calpe (CiU), que deixi de mirar al passat perquè el seu partit ja porta 6 anys al capdavant de l'empresa municipal

Les declaracions de la presidenta de PUMSA, Núria Calpe (CiU) al voltant de l'afer Can Quirze no han caigut gens bé en les files del PSC, el seu soci de govern a l'Ajuntament de Mataró. La portaveu del grup municipal socialista i vicepresidenta de PUMSA, la regidora Núria Moreno, ha enviat una carta a Calpe on es mostra "alarmada" per les seves declaracions, en les que va assegurar que a PUMSA ha "mancat rigor jurídic" i "s'han fet malament les coses" durant les darreres dues dècades.

Moreno ha reclamat a Calpe que convoqui urgentment un Consell d'Administració a PUMSA per donar explicacions sobre el cas i les seves declaracions

En la carta, Moreno es dirigeix a Calpe per recordar-li que, si bé no és el primer cop que apel·la a la responsabilitat d'anteriors dirigents de PUMSA per justificar dificultats de gestió, l'empresa municipal "Ha estat presidida per regidors de CiU durant els darrers 6 anys". A més, també li retreu que "encara estan pendents els treballs per reformular un nou futur per PUMSA", amb un canvi de model i d'objectius de l'empresa municipal, quelcom que està en els acords de govern. "És urgent que donis comptes de l'estat d'aquests treballs", li diu.

L'escàndol de Can Quirze

Moreno, com a vicepresidenta de PUMSA, reclama a Calpe que convoqui un Consell d'Administració per "donar les oportunes explicacions". Considera necessari que el Consell conegui "com s'arriba fins aquí i quines gestions has fet i tens previstes fer per defensar els interessos generals". La regidora socialista fa referència en aquesta carta a l'escàndol de Can Quirze, on PUMSA vol cobrar ara als veïns un sobrecost d'1,2 milions d'euros per unes obres de reurbanització que van finalitzar fa una dècada. Els veïns han amenaçat en portar l'Ajuntament a la via penal. 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive