La Junta Local de Seguretat on es va tractar com afrontar l'acte. Foto: ACN
La Junta Local de Seguretat on es va tractar com afrontar l'acte. Foto: ACN

V. B. / ACN

Dispositiu conjunt de Policia Local i Mossos per les manifestacions de dissabte

La marxa espanyolista i la contramanifestació “antifeixista” comportaran un ampli desplegament policial a Mataró i l'alcalde crida a "la calma"

La Policia Local de Mataró i els Mossos d’Esquadra duran a terme un dispositiu policial conjunt aquest dissabte, dia 2, de cara a garantir la seguretat i evitar incidents a la ciutat, amb motiu de les dues manifestacions programades per la tarda: la marxa espanyolista i la contramanifestació “antifeixista”. Un escenari, el d’aquestes dues concentracions contràries, que ha generat tensió i preocupació a la ciutat, en especial tenint en compte l’incident que es va produir el passat 4 de novembre en acabar una marxa a favor de la unitat d’Espanya, quan diversos dels seus integrants van apallissar un jove al carrer Fray Luís de Leon

Els detalls del dispositiu policial no s’han fet públic però l’Ajuntament n’ha informat aquest dijous als grups municipals en Junta de Portaveus. El dispositiu es va dissenyar la setmana passada durant la Junta Local de Seguretat. L’alcalde, David Bote, ha reiterat la seva “crida a la convivència”, reclamant respecte i tolerància per la llibertat d’expressió en ambdós bàndols.  

Durant la Junta de Portaveus, Bote  va reiterar la crida que va fer la setmana passada a la convivència i a l'exercici "cívic i tolerant" del dret de manifestació i de llibertat d'expressió. I defensa que s'ha de garantir el dret de la ciutadania a manifestar-se "públicament i pacíficament" pels carrers i espais públics d'acord amb els marcs normatius establerts. Des de l'Ajuntament s'indica que Mataró és una ciutat "plural, cívica i acollidora". I per això l'alcalde ha demanat que es respectin les activitats ciutadanes que tenen lloc aquell dia a la ciutat, amb atenció especial a la Mostra d'Entitats.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive