Acció a Vic. Foto: Cedida
Acció a Vic. Foto: Cedida

Conviden els mataronins a “empresonar-se” a una cel·la a plaça de Santa Anna

Hi serà entre els dies 14 i 18 de març com a acció reivindicativa per denunciar la situació dels líders i representants polítics catalans en presó preventiva

Dues cel·les en plena plaça de Santa Anna. En cadascuna una taula, una cadira, un llit, diverses mantes, una estufa, un llum i un extintor. Hi seran del 14 al 18 març, instal·lades per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, i les dues entitats conviden els mataronins a empresonar-s’hi. Aquesta performance, que ja s’ha realitzat en altres municipis catalans i per la qual ja hi ha una inscripció online oberta, vol denunciar la situació dels líders i representants polítics catalans en presó preventiva. Porta per títol “Un poble empresonat”.

Aquesta acció es va posar en marxa a Vic la tardor passada de la mà d’Òmnium Cultural Osona i l’Assemblea Nacional Catalana d’Osona, juntament amb els CDR de l’Alt Ter i d’altres col·lectius i entitats. Posteriorment s’ha estès a altres ciutats i pobles del país per “denunciar la violació dels drets civils i polítics que vivim els catalans” segons diuen els promotors. Al costat de les cel·les també hi ha una bústia per a la recollida de donatius destinats a la caixa de solidaritat i al manteniment del material de la mateixa acció.

Aquesta performance ja s’ha realitzat en altres municipis catalans i ja hi ha una inscripció online oberta

Des de l’organització es fa una crida a “tothom que estigui en contra de l'empresonament dels nostres polítics” a què s'apunti a un dels torns per fer possible que la presó instal·lada a la plaça de Santa Anna “estigui ocupada per voluntaris/es que vulguin passar-hi una estona en solidaritat amb els presos i fer palesa la no normalitat que suposa l'existència de presos polítics a l'Europa del segle XXI”. Es realitzen torns de 2 hores que cobreixen les 24 hores del dia.

Xerrades i concerts

Del dimecres 14 al diumenge 18 de març hi haurà diverses activitats al voltant d’aquesta performance. Destaquen les taules rodones i xerrades que protagonitzaran polítics com Mireia Boya (CUP), Miriam Nogueras o Miquel Buch (PDECat), o l’acció d’Albano Dante Fachín, que el diumenge 18 serà un dels “empresonats”. També hi haurà concerts amb grups com La Coixinera o el violoncel·lista Joan Palet, dinars i sopars solidaris i altres activitats reivindicatives.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive