Inés Arrimadas. Foto: ACN
Inés Arrimadas. Foto: ACN

Ciutadans s'imposa clarament a Mataró

La formació liderada per Inés Arrimadas supera el 30% dels vots a les eleccions al Parlament, i el bloc independentista es queda en prop del 41%

Ciutadans ha estat el partit guanyador a Mataró en les eleccions al Parlament d'aquest dijous, 21-D. Amb el 100% dels vots escrutats, el partit encapçalat per Inés Arrimadas ha obtingut el 30,46% dels vots, uns 9 punts per sobre dels resultats assolits ara fa dos anys, quan van ser segona força a la capital del Maresme. ERC ha quedat en segona posició, amb el 19,9%, seguit de Junts per Catalunya, la llista de Carles Puigdemont, que s'ha endut el 18,53% dels vots.

L'independentisme no arriba al 42% dels vots, xifra molt similar a la de l'any 2015 i de nou lluny, per tant, de la majoria absoluta. Però ERC i Junts per Catalunya sumen per separat més vots a Mataró que quan es van presentar plegats fa dos anys sota el nom de Junts pel Sí (llavors la llista conjunta es va imposar, però amb el 34,34%, mentre que ara superen el 38%. En aquest bloc als vots d'ERC i Junts per Catalunya s'hi ha de sumar la CUP, que ha perdut uns tres punts respecte a fa dos anys, quedant-se en el 3,75%. Al conjunt de Catalunya C's també s'ha imposat però l'independentisme ha repetit la seva majoria en nombre d'escons (que no en vots). L'esquema, per tant, és similar al de 2015.

eleccions 100

El PSC s'ha quedat en la quarta posició, una per sota que fa dos anys, amb el 14,77% dels vots (4 dècimes per sota del 2015). En Comú Podem empitjora també els seus resultats, quedant en cinquena posició amb el 6,78% i una caiguda de més de dos punts. El PP també s'estimba i es queda tant sols amb el 4,21%. La participació a Mataró s'ha situat en el 82,54%, establint un rècord a la ciutat en unes eleccions autonòmiques. 

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive