Fernàndez (CiU) amb David Bote (PSC) en una foto d'arxiu
Fernàndez (CiU) amb David Bote (PSC) en una foto d'arxiu

CiU trenca el pacte amb el PSC i surt del govern de Mataró

El grup municipal convergent ho ha anunciat aquest dijous arran de la divisió amb el seu soci de govern socialista sobre el Referèndum

S'ha acabat confirmant: ja no hi ha pacte de govern sociovergent a Mataró. El grup municipal de CiU ha anunciat aquest dijous que trenca l'acord de govern amb el PSC a l'Ajuntament de la capital del Maresme. Les desavinences entre els dos socis a causa del Referèndum n'han estat la causa. L'alcalde, el socialista David Bote, va decidir que el consistori no donaria suport a l'1-O perquè era una consulta "il·legal", mentre que el grup de CiU (l'actual PDEcat) volia que el consistori s'hi involucrés. Amb el trencament del pacte, el PSC es queda sol al govern de la ciutat amb tan sols 6 dels 27 regidors. CiU és la segona força amb 5 regidors, i passa a l'oposició.

Fernández (CiU) lamenta que quan es va fer la concentració a l'Ajuntament en rebuig a les càrregues policials l'alcalde no estigués a la ciutat perquè tenia reunió del PSC

Quim Fernández, fins avui primer tinent d'alcalde, ha explicat que "vinc de pujar al primer pis per anunciar-li a l'alcalde la nostra sortida del govern i la renuncia de totes les nostres competències delegades que farem efectives quan acabi aquesta roda de premsa". Segons ha explicar el líder convergent, no hi ha hagut un sol fet que els hagi empès a aquesta decisió, sinó que ha estat el transcurs dels esdeveniments el que els ha portat fins aquest punt. "Estem orgullosos del treball que hem fet i com hem desenvolupat el pacte de govern del primer a l'últim dia, és el que la població ens reclamava", ha recalcat. Fernández, que admet que les tensions nacionals han estat presents en el sí del govern, ha afegit que el detonant va ser l'1-O: "Quan les forces de seguretat van actuar de manera innecessària, injustificada i condemnable; no podem celebrar que no vinguessin a Mataró, perquè ens van ferir a tots". 

Considera que després d'això, no tenia sentit seguir en un govern amb un partit "que no ha estat executor però sí ha permès" el que va succeir l'1 d'octubre. Fernández s'ha mostrat especialment dolgut per com Bote va convertir Mataró "en la bandera de les ciutats en contra del referèndum" amb el seu tour televisiu "per totes les cadenes explicant la seva negativa a donar-li suport". El regidor de CiU considera que l'alcalde ha fet moltes declaracions "que no calien" i "davant aquesta situació ens veiem en l'obligació de tirar endavant una moció de censura". Fernández també ha recalcat que no té cap problema a nivell personal amb Bote, però ha lamentat que "hagi estat mal assessorat".

La roda de premsa comptava amb la presència dels cinc regidors de CiU, el president local del PDEcat Alfons Canela, el president comarcal Carles Bosch i Xavier Badia, president de les comarques de Barcelona del partit, que ha recalcat que "si estem aquí és perquè el grup municipal té el suport de tot el partit a nivell nacional".

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive