Fernàndez
Fernàndez

CiU posa en dubte la continuitat del pacte amb el PSC a Mataró

El grup municipal obre un "període de reflexió" per analitzar si la postura dels socialistes contrària al Referèndum els ha de fer trencar l'acord de govern

"El posicionament del nostre soci de govern amb el referèndum de l’1 d’octubre ens genera molts dubtes". Així ho manifesta el grup municipal de CiU en un comunicat emès aquest dimarts, i ho exposa com a raó per posar en suspens la continuïtat del pacte de govern amb el PSC a la capital del Maresme. "Hem decidit obrir un període reflexió per analitzar fredament les conseqüències polítiques que els fets dels darrers dies podrien comportar en la governabilitat de Mataró", afirma el partit. La posició del partit de l'alcalde, David Bote, contrària al referèndum i a cedir espais municipals per a la votació ha fet que CiU es plantegi si pot mantenir l'acord amb el PSC. Malgrat això, han decidit ajornar la decisió fins passat el referèndum de l'1 d'octubre. 

El cap del grup municipal, Quim Fernàndez, havia defensat la continuïtat del pacte, però la direcció local s'hi mostra molt menys predisposada

L'anunci de CiU suposa un gir important en el si del grup municipal, després que en les darreres setmanes el seu cap, el primer tinent d'Alcalde Quim Fernàndez, hagi insistit que mantindrien el pacte de govern amb els socialistes malgrat les divergències respecte a l'1-O. Fernàndez havia apuntat que el pacte signat ara fa dos anys especifica clarament que cada partit podia mantenir la seva pròpia postura en qüestions supramunicipals, entre elles el procés independentista. La convocatòria del referèndum, però, ha tensat massa la corda, després que els socialists s'hagin negat a que l'Ajuntament col·labori amb el Referèndum malgrat que el Ple municipal hi va votar a favor, CiU inclòs. 

Per després de l'1 d'octubre

Durant aquestes setmanes també s'han posat de manifest desacords entre el grup municipal i la direcció local del partit, encapçalada per Alfons Canela, que va manifestar la necessitat de consultar amb la militància la continuïtat del pacte de govern. El període de reflexió que ara anuncien ja ha estat prèviament compartit amb els socis de govern, segons anuncien al comunicat, en el qual també asseguren que han decidit deixar que passi l'1 d'octubre. "Amb el cap fred  amb la responsabilitat de tota formació amb una dilatada experiència de govern, decidirem el que serà el millor per a la nostra ciutat", constaten.

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive