Els partits sobiranistes mataronins han expressat la seva queixa contra la retirada de la pancarta que reclamava l'alliberament dels presos polítics catalans que penjava de la façana de l'Ajuntament. ERC i CiU la van penjar dissabte passat des dels finestrals del segon pis del consistori mataroní i aquest dilluns l'alcalde, David Bote, ha ordenat la retirada, mitjançant una grua des del carrer. Els dos partits, en respectius comuniats, s'han mostrat molt sorpresos perquè s'ha fet treure la pancarta "sense cap notificació oficial prèvia i sense cap informe jurídic". A més, critiquen que s'hagi fet amb una grua elevadora portada per una empresa externa.  

 

El Ple de Mataró va aprovar una Proposta de Resolució, presentada per ERC-MES, a la qual CiU i altres partits hi va donar suport, perquè l'Ajuntament demani activament la llibertat de les preses i presos polítics. Un dels acords que es va prendre va ser penjar una pancarta a la façana de l’Ajuntament demanant la llibertat dels presos. El darrer dijous 23 el grup proponent va notificar per escrit a Alcaldia, que els Grups Municipals de CiU i ERC-MES donaríem compliment a l'acord del Ple, ja que els partits preveien que l'alcalde, del PSC, no ho faria. 

Retirada del cartell. Fotos: ERC

Després de l’actuació de la Junta Electoral amb una pancarta amb un missatge similar que penjava a la façana de l’Ajuntament de Barcelona (s'ha ordenat que es retirés davant les eleccions del proper 21-D), Bote ha demanat la retirada de la pancarta posada fa un parell de dies per CiU i ERC per "garantir la neutralitat institucional a la façana de l’Ajuntament", segons han explicat fonts municipals