Juan Carlos Ferrando (C's) amb l'alcalde David Bote (PSC)
Juan Carlos Ferrando (C's) amb l'alcalde David Bote (PSC)

CiU es nega a sortir a la foto de l'acord de pressupostos amb Ciutadans

Consideren que no cal formalitzar d'aquesta manera un acord polític amb formacions a les antípodes ideològicament parlant i recalquen: "No és un pacte de govern".

L'alcalde de Mataró, David Bote, ha escenificat aquest dimarts un acord amb Ciutadans per aprovar els pressupostos que se sotmetran a votació durant el proper Ple de l'Ajuntament. A la fotografia de l'acord, però, no hi apareix cap representant de CiU, soci de govern amb el PSC. Segons havien explicat fonts socialistes durant la signatura, feta al consistori, estava prevista la presència de representants del partit nacionalista però finalment no ha estat així. El president local del Partit Demòcrata Català, Alfons Canela, explica la posició del grup municipal: "estem molt d'acord en aprovar uns pressupostos amb inversió en matèria social, en partides importants en elements com el comerç i que s'hi sumin diversos partits, però no en que s'hagi de plasmar un acord polític amb forces a les antípodes de nosaltres". 

Canela considera que no hi ha necessitat de "visualitzar i formalitzar" un acord polític d'aquest tipus amb una signatura d'accions concretes com si fos "un pacte de govern pel procés de Mataró com sí tenim signat amb el PSC i no els altres partits". En tot cas, des del Partit Demòcrata Català han celebrat que diversos partits s'uneixin a l'aprovació dels pressupostos presentats pel govern sociovergent.

Un acord que toca els grans temes de ciutat

David Bote i Juan Carlos Ferrando, cap del grup municipal de Ciutadans, han signat un acord d'aporovació de pressupostos i PAM després que el govern sociovergent hagi acceptat la majoria d'al·legacions del partit taronja en temes com la mobilitat, promoció de ciutat, millores en educació, gestió de l'espai públic i la convivència i la necessitat de treballar conjuntament per trobar respostes en totes aquelles peticions que no es puguin, pel que sigui, modificar o tirar endavant a dia d'avui.

"El govern ha sintonitzat amb el que crèiem i hem tingut un apropament mitjançant les al·legacions que ens han acceptat, volem ser un estímul des de l'oposició pel creixement de la ciutat", ha explicat Ferrando, que ha afegit: "no entrarem al govern, tenim un model de Mataró molt diferent del que tenen ells".L'alcalde ha celebrat que més partits se sumin a la "corresponsabilitat de totes les necessitats que té la ciutat" i ha explicat que seguiran treballant per acostar més partits a la causa. Bote també ha reiterat la voluntat del govern de "fer política, que vol dir estar disposat a negociar i arribar a acords amb el màxim de grups possibles". Des del govern lamenten que partits d'esquerra com ICV, Volem o la CUP estiguin enrocats en el 'no' tenint en compte "El creixement de despesa social i altres punts en comú en aquest sentit".

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive