L'obra censurada.
L'obra censurada.

CiU demana que s'exposi a Mataró l'obra sobre presos polítics censurada a la fira ARCO

Presenten una proposta de resolució demanant que arribi a la ciutat l'obra de Santiago Serra.

El grup municipal de CiU demanarà que s'exposi a Mataró  l'obra sobre presos polítics censurada a la fira ARCO, de Santiago Serra. Per això han presentat una proposta de resolució pel proper Ple Municipal on demanaran a la Direcció de Cultura, a través del seu centre d'art (M|A|C) que sol·licitin veure l'exposició "Presos Polítics a l'ESpanya Contemporània". La idea és que es pugui instal·lar a l'edifici de la Presó.

Quim Fernández, cap del grup municipal, considera "inadmissibles" atacs a la llibertat d'expressió en una societat democràtica "es facin amb l'excusa que es facin", i per això assenyala que l'art "no ha de ser censurat per cap institució que tingui la mínima dignitat". “La Presó, que va ser usada com a centre penitenciari i dipòsit de detinguts fins no fa pas gaires anys, i que va acollir diferents serveis municipals i entitats, ara pot ser l’espai ideal per aglutinar les arts plàstiques i visuals a la ciutat i també un lloc ideal per exposar la peça "Presos Polítics a l'Espanya Contemporània" de Santiago Sierra”, diu Fernàndez.

L'obra, Que va ser retirada per IFEMA, organitzadora d’ARCO, per una suposada "polèmica als mitjans de comunicació" que "perjudicava la visibilitat del conjunt dels continguts que reunia ARCOMadrid 2018",pretén denunciar l'existència de "presos polítics" a l'Estat. Per això, recull  els rostres pixelats del vicepresident Oriol Junqueras, l'expresident de l'ANC i diputat de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, així com altres casos, 24 en total, com els joves d'Alsasua, els titellaires de Madrid empresonats el 2016, directius d'Egin o simpatitzants del 15-M que van participar en piquets informatius de la vaga general del 29-M del 2012.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive