Foto: EsRadio / Libertad Digital
Foto: EsRadio / Libertad Digital

Cinc partits mataronins contra Jiménez Losantos

CIU Mataró, ERC-MES, VoleMataró, CUP i ICV-EuiA condemnen "els atacs a la llibertat d’expressió" per part del periodista

El grup de CIU Mataró, ha presentat una declaració institucional, amb el suport d’ERC-MES, VoleMataró, la CUP i ICV-Euia, per condemnar públicament les declaracions que va fer a principis d’abril el periodista Federico Jiménez Losantos arran de la decisió del Tribunal Superior de Justícia d’Schleswig-Holsteinde no imputar el president Carles Puigdemont per un delicte de rebel·lió.

"A Baviera poden començar a estallar cerveseries" o "A Balears hi ha uns 200.000 rehens alemanys" van ser algunes de les frases pronunciades per Jimenez Losantos al seu programa “Es la mañana de Federico”, de la cadena esRadio. Losantos, afirmen els partits en un comunicat, "va insultar barroerament els ciutadans d’Espanya, va menystenir el president del govern d’Espanya i el seu executiu però, sobretot, va amenaçar Alemanya, la seva gent i els seus interessos en una demostració de nul·la capacitat de control o, i això seria pitjor, de crida a la violència i a l’odi amb premeditació".

En el comunicat, CiU, ERC-MES, VoleMataró, la CUP i ICV-Euia consideren que Losantos "ja  compta amb un historial d’expressions grolleres i atacs a la llibertat d’expressió". Malgrat que defensen aquesta llibertat d'expressió com a dret, recorden que "ningú no es pot aprofitar que els demòcrates estem disposats a defensar la de qui sigui per generar odi, per fer una crida a accions violentes o per donar sortida pública a les frustracions, ràbia i crispació. La llibertat d’expressió no serveix per delinquir”.

Les cinc formacions consideren que les paraules de Losantos són un greu atemptat a la convivència i una crida a la violència. Per això, instem la fiscalia que actuï d’ofici contra aquestes expressions que constitueixen, sens dubte, un delicte d’odi i d’enaltiment a la violència. També instem al Col·legi de Periodistes de Catalunya i a la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE) a que facin un pronunciament inequívoc contra una expressió pública que malmet la imatge de la professió periodística.

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive