El regidor de C's Juan Carlos Ferrando
El regidor de C's Juan Carlos Ferrando

C's considera que al PSC "li costa plantar cara al nacionalisme excloent"

El portaveu del partit ataca els socialistes després que hagin retirat el suport inicial a la proposta del partit taronja sobre el trilingüisme a l'escola

Ciutadans no s'ha pres gaire bé que el PSC hagi retirat el seu suport inicial a la declaració institucional que el partit va presentar perquè l'Ajuntament donés suport al model trilingüe a l'escola (català, castellà i anglès a parts iguals). "Està vist que al PSC li costa plantar cara al nacionalisme excloent", ha dit el portaveu de C's, Juan Carlos Ferrando, que atribueix la rectificació socialista a la pressió de l'independentisme. "Ens entristeix el nivell de confusió en el que està submergit el partit socialista", assegura.

"Ens entristeix el nivell de confusió en el que està submergit el partit socialista", assegura.

El PSC va votar a favor del text presentat perquè, segons han explicat, creuen que cal potenciar l'anglès a l'escola pública. Però el text de C's era un atac clar al català com a llengua vehicular i al model d'immersió lingüística. Davant la polèmica generada, els socialistes han retirat el vot favorable i han assegurat que segueixen creient que el català ha de ser la llengua predominant i que aposten per la immersió. Ferrando ha dit que les votacions en la junta de portaveus "no es poden rectificar perquè ho prohibeix el ROM". D'altra banda, Ferrando afirma que volen "que l'educació pública i concertada amb fons públics tingui un model com a moltes escoles privades que seu nom coneixem tots i que no baixa de 500€ per alumne al mes, com per exemple l'Aula 3 on van els fills d'Artur Mas".

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive