David Bote, alcalde de Mataró, en una imatge d'arxiu. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
David Bote, alcalde de Mataró, en una imatge d'arxiu. Foto: R.Gallofré

Bote signa un manifest dels alcaldes del PSC on denuncien pressions, insults i amenaces

Els batlles socialistes acusen el Govern de "traspassar" responsabilitats del Referèndum i "culpabilitzar qui compleix la llei"

Els alcaldes i alcaldesses del PSC, inclòs el de Mataró, David Bote, han fet públic un manifest en el que acusen el Govern de "traspassar" al món local part dels preparatius del referèndum de l'1-O i "culpabilitzar hipòcritament aquells ajuntaments que han decidit complir la llei". Els batlles expliquen que en els darrers dies han vist com se'ls "pressionava, assenyalava amb el dit, insultava i fins i tot amenaçava" i asseguren que el Govern està "radicalitzat, hiperexcitat i a la deriva".

 En els darrers dies han vist com se'ls "pressionava, assenyalava amb el dit, insultava i fins i tot amenaçava"

"Davant d'aquest clima polític i social, estimulat des de diverses formacions i entitats, ni podem ni volem callar, ni molt menys amagar-nos", diuen. Per això, el text critica el camí "extremista i de radicalització" del 'bloc independentista', al que lamenten es vol "arrossegar" tot el país, i consideren que el que es pretén és "difuminar les responsabilitats del Govern i amagar els seves febleses polítiques i organitzatives".

Pressionat durant les darreres setmanes

En les darreres setmanes alcaldes com Bote han notat la pressió política i ciutadana perquè facilitessin que els seus ajuntaments col·laborin amb l'1-O cedint locals municipals per a les votacions, entre altres mesures. Quelcom que l'alcalde de Mataró ha dit que no farà perquè entén que el referèndum és il·legal, un cop ha quedat suspès pel Tribunal Constitucional. Fa un mes i mig, a la Crida a la Festa Major ja va sentir sonors xiulets en el seu discurs. Dijous passat unes 500 persones es van manifestar davant l'Ajuntament exigint-li que doni suport al referèndum i durant l'ofrena floral al monòlit de Rafael Casanova, per la Diada, li van col·locar una gran urna al davant. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive