L'alcalde David Bote
L'alcalde David Bote

Bote no col·laborarà amb el Referèndum “perquè el meu compromís és complir la llei”

“Hi ha qui creu que es podrà votar o no perquè l’alcalde ho digui, i no és cert”, assegura l’edil mataroní

“Des del primer minut que sóc alcalde el meu compromís ha estat complir la llei, i l’ordenament jurídic actual diu que la llei del referèndum ha quedat suspesa cautelarment”. Així s’expressa l’alcalde, David Bote, sobre la seva negativa a col·laborar amb l’organització del referèndum des de l’Ajuntament de Mataró, un cop el Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs de l’estat contra l’1-0. “Sóc un demòcrata i un home de paraula”, afirma Bote en declaracions a Capgros.com, “i no està en les meves mans complir amb quelcom que no és legal”.

“Sóc un demòcrata  i no està en les meves mans complir amb quelcom que no és legal”

Bote va ordenar l’inici del procés perquè l’Ajuntament col·laborés amb el Referèndum un cop es va aprovar la llei del mateix pel Parlament, en considerar que aquest era el marc legal vigent, però ja va anunciar, tal i com ha acabat fent, que ho aturaria si el TC la suspenia. Malgrat tot, el Ple municipal l’ha instat a fer que el consistori col·laborés amb l’1-0, ja que els partits sobiranistes van guanyar la votació en una proposta de resolució en aquest sentit. “Si el Ple m’insta a fer quelcom que no és legal, no puc fer-ho”, es defensa l’alcalde.

"La Generalitat hauria d’haver facilitat més el dia a dia als Ajuntaments i als seus polítics, pensin d’una o d’altra manera”.

Per a Bote, la culpa de la situació actual és de la Generalitat per la manera com ha desplegat la convocatòria del referèndum. Veu una “intencionalitat” en la preponderància que el govern català ha donat als Ajuntaments en la cita de l’1 d’octubre, ja que els exigeix que cedeixin espais municipals i col·laborin en diverses vies. “La Generalitat té aquesta mena de locals, que podria haver proveït”, afirma Bote, que creu que l’administració catalana “hauria d’haver facilitat més el dia a dia als Ajuntaments i als seus polítics, pensin d’una o d’altra manera”.

“Hi ha qui creu que es podrà votar o no perquè l’alcalde ho digui, i no és cert”, assegura l’edil mataroní, que considera que aquesta és una qüestió “política” que enfronta “dos governs”, el de la Generalitat i l’Estat.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive