Fernàndez
Notícies relacionades
Fernàndez

Bote: "El referèndum serà una qüestió difícil d'abordar, CiU el vol i nosaltres no"

L'alcalde no s'aventura a dir què passarà el proper 1 d'octubre a Mataró i com afectarà govern sociovergent perquè encara no sap "què ens demanaran als Ajuntaments"

Els alcaldes del PSC de municipis com Lleida o Cornellà ja han avançat que no cediran espais municipals per al referèndum convocat per a l'1 d'octubre. Quelcom que l'alcalde de Mataró, David Bote, ja va dir en el seu moment. Ara, però, Bote prefereix no aventurar-se a reiterar aquesta afirmació, perquè diu que encara queden massa punts per resoldre. "El referèndum de l'1 d'octubre es produirà? Ja està signat el decret? Només he vist que hi ha una data i una pregunta, però no tenim cap encàrrec per part del govern del paper que hem de jugar els ajuntaments", ha afirmat, en una entrevista amb Capgros.com de balanç de mig mandat.

"Encara no tenim cap encàrrec per part del govern de la Generalitat del paper que hem de jugar els ajuntaments"

"Amb el cor a la mà, no visualitzo com han de ser aquests propers mesos i si ha de ser un punt d'inflexió amb els socis de govern de CiU, perquè encara no sé què ens demanaran", assegura l'alcalde. Bote admet, en tot cas, que serà una qüestió complicada d'abordar". N' haurem de parlar molt perquè els  dos partits tenim una visió molt contraposada. És obvi, serà difícil, ells el volen i nosaltres no. Tenim una situació complexa al davant, de moment amb molt poca informació de com serà com per plantejar com abordar-la. En aquest moment el mes prudent és això, ser prudent", constata Bote. 

"No veig pas que el pacte amb CiU estigui en perill"

Amb o sense referèndum, Bote confia en la fortalesa del pacte amb CiU, que ha trontollat arran de diverses crisis, la darrera vinculada a la regidora d'Urbanisme i a PUMSA. "Jo crec que sí que arribarem a final del mandat. Sóc optimista, no veig que el pacte estigui en perill", assegura. "Ningú va dir que seria fàcil, som partits diferents amb visions distintes, durant molts anys enfrontats per aconseguir el mateix. Però s'ha d'admetre que hem pres decisions importants conjuntament en aquests dos anys, i que estem complint amb el que vam dir que faríem". 

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive