David Bote, alcalde de Mataró, en una imatge d'arxiu. Foto: R.Gallofré
David Bote, alcalde de Mataró, en una imatge d'arxiu. Foto: R.Gallofré

Bote diu que l'única sortida al conflicte català és "votar" però amb "garanties"

L'alcalde considera que el referèndum de l'1 d'octubre és il·legal però entén que "la crisi que patim s'ha de resoldre votant"

L'alcalde de Mataró, el socialista David Bote, ha estat al centre de la polèmica en les darreres setmanes perquè ha decidit que l'Ajuntament no col·labori amb el Referèndum de l'1 d'octubre, que considera "il·legal". Ho ha fet en contra del mandat del Ple municipal, de majoria sobiranista, i malgrat governar la ciutat amb CiU. Però Bote s'ha despenjat aquest divendres amb un missatge al seu perfil de Facebook on assegura que "Com a demòcrata i com a ciutadà estic convençut que la crisi que patim s'ha de resoldre votant".

Bote no permetrà que l'Ajuntament de Mataró doni suport al referèndum de l'1 d'octubre, però sí que defensa que els catalans acabin votant "amb totes les garanties"

"Hem de prendre la paraula sobre el nostre futur" afirma Bote, en el seu escrit dirigit al president del Govern, Mariano Rajoy. Tot i així, l'alcalde del PSC assegura que el referèndum necessari no és el d'aquest 1 d'octubre.  "Jo vull fer-ho amb totes les de la llei i amb totes les garanties. I llavors, el meu vot serà per una Catalunya rica i plena, en una Espanya plural i oberta i en una Europa de pau i progrés", afirma l'alcalde. En el seu escrit, Bote rebla: "Jo no sóc independentista. Em considero un ciutadà lliure; em sento català, em sento espanyol i em sento de Mataró".

En el seu text, Bote sembla apostar clarament per un Referèndum pactat amb l'Estat com a via de sortida a l'actual conflicte polític. Quelcom que va més enllà de la proposat feta pel seu partit a nivell català. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha defensat aquesta mateixa setmana que l'única via és que "Catalunya guanyi en autogovern i finançament, i que Espanya es transformi en un Estat federal". "El pacte que proposem hauria de culminar en una reforma constitucional federal que fos sotmesa al vot de la ciutadania", va afegir Iceta. 

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive