Bote durant la Junta Local de Seguretat. Foto: ACN
Bote durant la Junta Local de Seguretat. Foto: ACN

Bote demana que es desconvoqui la plantada de creus d'aquest diumenge a Mataró

L'alcalde ho reclama de cara a "evitar un conflicte", i recorda que la plantada no té autorització de la Generalitat

L’alcalde de Mataró, David Bote, ha fet una crida als organitzadors i als detractors de la “Plantada de Creus” de diumenge a la platja del Varador. En roda de premsa celebrada després de la Junta Local de Seguretat dedicada a abordar aquest tema, Bote ha reclamat als promotors que "s’ho repensin" i per tant desconvoquin l'activitat per evitar el conflicte. Bote també ha recordat que la plantada no ha estat autoritzada per la Generalitat, administració competent en aquest àmbit. Els promotors de la iniciativa són un grup de mataronins de l'òrbita sobiranista. L'ANC i el CDR de Mataró hi han donat suport fent difusió de l'activitat, però no són els seus organitzadors oficials. 

"Demano seny: no volem que se’ns conegui pel conflicte. Som una ciutat plural i apel·lo a la calma”, ha afirmat l'alcalde. La petició de Bote arriba després dels incidents viscuts en una acció similar dilluns passat a Canet de Mar, que va acabar amb cinc ferits després d'una baralla entre unionistes i independentistes quan un grup d'encaputxats va retirar les creus instal·lades a la platja per denunciar la "mort de la democràcia" a l'Estat espanyol. "Totes les idees caben a la nostra ciutat, no es pot imposar una sobre l'altra", ha afegit l'alcalde, que ha fet una crida "al seny i al respecte". "La majoria de mataronins no volen aquest conflicte", ha assegurat. Respecte al paper de l'Ajuntament en aquesta situació, Bote ha defensat que el consistori "s'ha de mantenir neutre perquè tothom se'l senti seu i quan miri la seva façana s'hi senti representat". 

Aquest diumenge, a més, se celebra la Triatló Ciutat de Mataró al front marítim, el mateix lloc on es volen instal·lar les creus. "És una oportunitat per promoure la ciutat, volem ser coneguts per això, i auqest tipus de conflictes minven tota la feina que estem fent en aquest sentit", ha insistit. 

Pel que fa a la manifestació espanyolista convocada pel 2 de juny, així com la contramanifestació anunciada pel CDR de Mataró "contra el feixisme" del mateix dia, Bote ha demanat als representants policials durant la Junta Local de Seguretat que posin "especial atenció", especialment quan es dissolguin les marxes. Ho ha mencionat de cara a evitar incidents com l'agressió que es va produir la tardor passada per part d'integrants d'una manifestació unionista a un jove mataroní. 

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive