DSCF1731
DSCF1731

Aquest dissabte també hi ha convocada una contramanifestació "antifeixista"

La promou el CDR de Mataró "contra aquells que volen sembrar l'odi als carrers" en referència a la marxa espanyolista del mateix dia

La jornada d'aquest dissabte dia 2 de juny a Mataró es preveu tensa. La marxa espanyolista convocada per la tarda, que vol reunir unes 10.000 persones, es trobarà amb una contramanifestació que els seus promotors, el CDR de Mataró, defineix com a "antifeixista". La convocatòria és a le 15.30h davant l'Ajuntament per expressar el rebuig "contra aquells que volen sembrar l'odi als carrers de la nostra ciutat". Segons el CDR, aquesta manifestació espanyolista amaga un missatge d'odi. La CUP de Mataró dóna suport a la convocatòria. 

Segons els promotors d'aquesta contramanifestació, els convocants de la marxa espanyolista són portadors d'un missatge d'odi. Ho argumenten basant-se en els fets que les organitzacions que hi ha al darrere, com Segadors del Maresme, són les mateixes que -com ells mateixos reconeixen obertament- es dediquen a retirar llaços grocs i altres símbols independentistes dels espais públics. Segadors del Maresme va ser qui va actuar a la platja de Canet de Mar ara fa dues setmanes contra la plantada de creus grogues, fet que va acabar amb incidents greus (cinc ferits i 30 identificats per la policia). 

El passat 4 de novembre, en acabar una marxa espanyolista a Mataró promoguda per la mateixa entitat, un grup de persones que hi havia assistit va apallissar un jove mataroní. Una agressió feixista de la qual es van desmarcar els organitzadors de la marxa, que sempre han dit que no permeten la participació d'ultres a les seves manifestacions. Des del CDR, però, no ho veuen així. "Cada vegada que els feixistes surten organitzats acaba amb una agressió", han afirmat aquesta setmana a través de les xarxes socials. Sigui com sigui, l'escenari de dues manifestacions de signe contrari “xocant” al mateix emplaçament ha encès totes les alarmes.  L’alcalde de Mataró, David Bote, ja ha fet una crida a la calma per evitar que es produeixin incidents.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive