Candidatura de Canela.
Notícies relacionades
Candidatura de Canela.

Alfons Canela, nou president del PDECat a Mataró

La candidatura renovadora s'imposa a la de Xavier Penela.

Alfons Canela, un jove advocat de 40 anys, serà el nou president local del Partit Demòcrata Català després de guanyar les eleccions a Xavier Penela, actual president de la formació tot i que presentava una candidatura també renovada en un 80%. La proposta de Canela, recolzada per l'exalcalde Joan Mora, es va imposar amb 69 vots davant els 53 de Penela. Van votar el 81% dels associats que estaven convocats a fer-ho dissabte passat, dia 17. 

Entre les propostes de Canela hi ha les de fer partícip als associats de les grans decisions dels partits, saber comunicar millor les decisions, més transparència, donar veu a tots els barris de la ciutat i millores en la participació de tota l'assemblea en la direcció del partit.

Canela ha assegurat que comptarà amb tothom per renovar el partit, inclòs el seu rival a les urnes Xavier Penela

Entre les seves voluntats hi ha la de revisar el pacte de govern amb el PSC per veure què s'està complint i què no, a banda d'aconseguir més visibilitat com a membres de govern local que són. El cap del grup municipal, Quim Fernández, el va felicitar de la següent manera: "Molts encerts. Ara vindrà l'hora de la feina. N'hi ha molta per fer i s'ha de treballar de valent".

Un dels objectes de debat durant els dies previs de campanya eren els suports que una i altra candidatura tenian entre els pesos pesats del partit. Canela va explicar que s'havia animat a presentar-se, entre d'altres coses, perquè Mora l'havia animat dient-li que el partit necessitava joventut i empenta. D'altra banda, a Quim Fernández se l'ha relacionat amb la candidatura de Xavier Penela tot i no postul·lar-s'hi públicament. Com recorda Joan Salicrú a La Riera 48, va ser un dels màxims col·laboradors en la campanya electoral de Fernández.

De fet, Mora piulava aquest missatge recalcant que Quim Fernández havia fet campanya per Canela, afegint després que no ho deia com a retret sinó que descrivia una situació corrent on tothom es posiciona pel que considera.

L'actual cap de l'oposició, Quim Fernández, va respondre assenyalant que ell només busca el consens i Mora va replicar Davant el que durant mesos havia fet campanya i això no podia canviar-ho una última setmana sense participar del debat intern. Aquest tuit ja no va tenir resposta, al menys públicament:

Ara caldrà veure l'encaix entre les posicions divergents que s'han vist durant la campanya. Canela va assegurar després del seu triomf que comptava amb tothom per tirar endavant el partit, inclòs Xavier Penela i membres del seu equip.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive