La placa, pintada perquè no s'identifiqui el nom.
La placa, pintada perquè no s'identifiqui el nom.

Acte vandàlic a la plaça en memòria de Montse Mompart

La placa amb el nom d'aquesta històrica militant comunista del barri dels Molins i el despatx del seu fill, ubicat al mateix lloc, han aparegut amb pintades

La plaça Montse Mompart, al barri dels Molins, ha estat objecte d'un acte vandàlic. Un brètol ha pintat a la placa on hi ha el nom d'aquesta històrica militant comunista del barri. També s'ha vist afectat el despatx d'advocats que el fill de Mompart, Miquel Ponce, té a la mateixa plaça. Així ho ha denunciat el mateix Ponce, quelcom del qual també se n'han fet ressò a les xarxes socials ICV-EUiA de mataró i pel sindicat COS Maresme. "La Montse Mompart no es mereix aquest acte injustifucat i vandàlic. Ella representa la lluita pels drets i llibertats de les dones i dels homes d'aquest país" afirmen els ecosocialista. Els indicat, per la seva banda, destaca "aquesta matinada, un covard feixista ha atacat la placa de la recentment estrenada Plaça Montse Mompart, dedicada a la històrica militant comunista i feminista del barri dels Molins". 

Montserrat Mompart, coneguda popularment com la Montse, va treballar pel benestar dels veïns del barri procedents, en gran majoria, de les onades migratòries dels anys 50 i 60 i per la recuperació dels drets democràtics. El bar que regentava va actuar com a centre de conspiració clandestina principalment del Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC). La veïna dels Molins també va dedicar esforços a erradicar problemes socials del seu temps i va lluitar per integrar la immigració del anys seixanta. Va morir l'any 2006 a l'edat de 80 anys.  Des de l'abril passat l’antiga plaça de la Mare de Déu de l’Esperança porta el seu nom. 

Plaça Montserrat Mompart

Miquel Ponce es mostra molt sorprès per aquesta acció, que no comprèn. "A la meva mare l'estimava tothom, i jo mai he tingut enemics, mai ens havia passat quelcom així", afirma. Mompart va ser, i de fet continua sent-ho, un autèntic referent al barri. A l'abril, a la festa inaugural de la "nova" plaça, centenars de veïns es van reunir per celebrar aquest acte en la seva memòria. Ponce va alertar els Mossos d'Esquadra, que han aixecat acta dels fets, i no té ni idea qui pot haver estat l'autor. Però sí que sospita que l'atac forma part de la campanya d'accions contra determinats símbols a la via pública, com les que s'estan realitzant en els darrers mesos per retirar llaços grocs i altres emblemes independentistes. "Ho relaciono amb tota aquesta onada contra l'independentisme, l'esquerra i tot allò que no sigui espanyolisme ranci", resol Ponce. 

El fill de Mompart considera evident que aquest acte vandàlic contra la memòria de la seva mare i contra ell mateix està totalment relacionat amb els vincles polítics de la família. Mompart era comunista, i Ponce ha estat durant molts anys militant a formacions d'esquerres (ha estat regidor d'ICV a Mataró). "El que estem veient ara no ho vam veure ni durant la transició, que jo vaig viure en primera persona", lamenta Ponce, respecte a aquests atacs continuats contra la simbologia als carrers. 

 

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive