La jornada del 3 d'octubre comença amb certa normalitat a l'estació de Rodalies de Mataró, malgrat l''Aturada de País' convocada per aquest dimarts per condemnar l'actuació dels cossos de seguretat espanyols durant la celebració del referèndum. Durant l'aturada s'han establert serveis mínims del 33%, però tot i això, i a diferència del que passa habitualment durant altres jornades de vaga o alteracions del servei de trens, els usuaris viuen el 3-O amb tota normalitat: "El que ha passat és molt greu i esperem que mai més ho tornem a veure, ni jo ni els meus fills", assegura en Pere, mestre d'una escola de Calella, on justament, s'han produït algunes de les escenes més colpidores amb agents de la Guàrdia Civil de paisà carregant contra ciutadans.

"El que ha passat és molt greu i esperem que mai més ho tornem a veure, ni jo ni els meus fills", assegura en Pere

Aquest mestre de Calella assegura que va a la feina per complir amb els serveis mínims que aquest dimarts ofereix el centre, amb l'objectiu que si alguns pares es veuen obligats també a anar a treballar, puguin deixar els seus fills amb normalitat a l'escola: "Hi he d'anar perquè algú ha d'estar pels nens", explica.

foto 3264357

Un altre dels viatgers que va a la feina a primera hora del matí, però convençut de la necessitat de la vaga, és en Robert: "Està molt bé que el poble es manifesti", explica a l'hora que es lamenta que la seva "complexa" situació no el permet deixar de treballar. Robert condemna l'acció de la policia espanyol i la Guàrdia Civil i els retreu que l'1-O només volguessin "merder". Tampoc pot deixar d'anar a treballar la Xesca, una altra usuària convençuda d ela necessitat de la vaga d'aquest 3 d'octubre: "El que sí faré és plegar abans per poder anar a la manifestació de Barcelona", explica. Aquesta usuària habitual de Rodalies diu que cal mobilitzar-se "pels drets i la dignitat de les persones, el respecte i la tolerància".

"El que sí faré és plegar abans per poder anar a la manifestació de Barcelona"

A l'estació de Mataró els trens passen amb certa fluïdesa i tot i la disminució del servei, el seguiment de l'aturada arreu del país fa que tampoc es visquin gran aglomeracions a les andanes, ni escenes d'indignació per part dels usuaris. La jornada es desenvolupa, a primera hora, amb tota normalitat.