El servei de Rodalies que connecta el Maresme amb Barcelona torna a patir problemes. La línia R1 pateix importants endarreriments que se sumen als serveis mínims declarats per la vaga d'aquest 8 de novembre. Els estan provocant vaguistes que han tallat diverses línies a l'estació de Sants de Barcelona. Els problemes afecten el conjunt de la xarxa de Rodalies de Catalunya.

Segons informa l'ACN, un grup d'uns 300 manifestants ha tallat vies de tren a l'estació de Sants quan faltaven pocs minuts per les cinc de la tarda. Inicialment han tallat les vies de l'AVE i posteriorment s'han dirigit a fer el mateix a algunes línies de Rodalies. Concretament, segons confirmen fonts de Renfe, els trens no poden circular de les vies 1 a la 8. Es veuen afectats els serveis d'AVE, Avant, R1, R3 i R4. Els manifestants, convocats per Universitats per la República, han començat la marxa a quarts de cinc de la tarda a plaça de Sants. S'han dirigit cap a l'estació i han entrat a les vies, alguns pagant i altres no. Els concentrats criden consignes com 'Llibertat presos polítics' i 'vaga general' i llueixen estelades, banderes anarquistes i republicanes.

D'aquesta manera es repeteixen els problemes de mobilitat ferroviària que ja s'han viscut aquest matí a la mateixa R1, quan un grup de persones, cap a les 7 del matí, han envaït les vies a l'Estació de Mataró, impedint la circulació de trens durant força estona.