Mataró Bus incorporarà a partir de la setmana que ve dos nous autobusos híbrids a la seva flota, formada per 27 vehicles. Substituiran els dos autobusos més antics de la flota, millorant així l’edat mitjana dels vehicles. També es pretén augmentar la fiabilitat de la flota i millorar en la sostenibilitat mediambiental, l’accessibilitat i la seguretat als vehicles.

bus2

Es tracta de 2 autobusos híbrids de 12 metres de la marca VOLVO, model 7900, els quals compleixen amb la normativa europea d’emissions més exigent: l’Euro VI, la qual cosa els confereix l'etiqueta “d’autobusos nets”. Amb aquestes noves incorporacions s’eleva la qualitat ambiental ja que la norma Euro VI suposa una reducció del 92% en les emissions d’òxids nitrosos (NOx) i de partícules (PM10). A més, el seu funcionament suposa una reducció de les emissions de CO2 d’un 30%.

Disseny interior

Els nous vehicles híbrids (motor dièsel + elèctric) poden funcionar en paral•lel, és a dir, cada motor per separat o ambdós a la vegada. Aquest fet permet que l’autobús apagui el motor de gasoil a les parades i arrenqui amb el motor elèctric. A banda, s’han introduït canvis en el disseny dels interiors per tal de intentar fer més agradable el viatge: materials i colors dels seients, barres, sòls, endolls de recàrrega d’USB, vehicles més silenciosos a nivell general, etc.