L'Ajuntament de Mataró reclamarà a la Generalitat i l'ATM que inclogui la ciutat a la zona tarifària 2, cosa que suposaria un abaratiment del cost del transport públic per als seus residents. La Junta de Portaveus ha aprovat una declaració institucional, presentada pel PSC, per tal de reclamar aquesta mesura a l’Autoritat de Transport Metropolità i al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. Actualment Mataró pertany a la zona 3, cosa que comporta als mataronins pagar  entre un 25% i un 30% més pels títols de transports que els veïns de Cabrera o de Vilassar.

Actualment ells mataronins paguen entre un 25% i un 30% més pels títols de transports que els veïns de Cabrera o de Vilassar.

“A una persona que viu a Mataró i treballa o estudia a Barcelona li costa desplaçar-se gairebé 30 euros més que a una persona resident en un municipi de zona tarifària 2”, explica en un comunicat la portaveu del PSC, Núria Moreno. El partit considera que com a ciutat de la segona corona metropolitana, estar a la zona tarifària 3 és un greuge comparatiu que "dificulta el desenvolupament econòmic de la nostra ciutat i no facilita la millora de la mobilitat sostenible".