Adif i Renfe han anunciat que, durant els propers dies, presentaran denúncies davant la fiscalia pels fets succeïts a les estacions i a les infraestructures ferroviàries durant la vaga general del passat 8-N a diferents punts del país, entre ells a Mataró. En un comunicat, les dues empreses públiques han assegurat que preveuen reclamar pels danys associats als fets, i han afegit que presentaran proves documentals com gravacions i imatges per tal d'identificar els presumptes responsables d'aquestes accions. Adif i Renfe recorden que les mobilitzacions van provocar "greus" perjudicis als viatgers i al trànsit de trens. En total, com a conseqüència de les mobilitzacions, es van veure afectats més de 10.000 viatgers dels serveis d'alta velocitat i 150.000 a Rodalies, als quals les companyies preveuen indemnitzar.

S'haurien pogut produir incidents "d'imprevisibles conseqüències per la integritat dels viatgers"

En el cas de Mataró, el passat 8 de novembre alguns manifestants van accedir a la via a l'estació de Rodalies quan passaven pocs minuts de les set del matí i van obligar a interrompre el servei. També es van registrar a les estacions de Montcada-Bifurcació, Sant Vicenç de Castellet. Montcada i Reixac, Mataró, Blanes, Reus, Ulldecona, Tarragona, Borgonyà i Flaçà, entre d'altres punts. Al servei d'alta velocitat, els principals perjudicis es van derivar de la suspensió del trànsit de trens entre les estacions de Camp de Tarragona i Figueres-Vilafant per l'ocupació de les vies a les estacions de Barcelona-Sants, durant més de quatre hores, i Girona, on la invasió es va allargar més de dotze hores. 

Conseqüències dels incidents

Segons Renfe i Adif, es van registrar perjudicis als usuaris a causa dels retards derivats de la presències de manifestants a les vies, i situacions "de greu risc" per a la circulació de trens per la col·locació d'obstacles per part dels manifestants que, segons les empreses públiques, haurien pogut produir incidents "d'imprevisibles conseqüències per la integritat dels viatgers".