Mataró Audiovisual és el nou mitjà fruit de la integració entre Mataró Ràdio i m1tv, que des d’aquesta setmana ja treballen amb la redacció unificada i que a partir del proper 11 de setembre estrenaran nova programació. L’emissora de ràdio municipal va deixar el Centre Cívic del Pla d’en Boet, on es va instal·lar des de la seva creació, per traslladar-se al tecnoCampus on es troba m1tv. Encara s’estan adequant els espais, que incorporen un estudi plató per fer programes híbrids per televisió i ràdio, un estudi de ràdio, una cabina ‘self’ per fer tot tipus de programes i una nova sala de reunions. Tot això, juntament amb l’adequació de redacció, administració, recepció i altres espais conformaran un mitjà que neix de la unió dels dos mitjans públics de la ciutat.

La unió ha de permetre crear nous continguts, com programes híbrids que es puguin veure per TV i escoltar a la vegada per la ràdio

Mei Ros passarà a ser la directora de Mataró Audiovisual, mentre que Pep Andreu serà el cap de continguts. En el capítol d’informatius, els responsables seran Oriol Debat (que deixa de ser el presentador dels informatius) i Anna Gual.  Els objectius d’aquesta integració és sumar forces –les dues plantilles es fonen en una de sola- i guanyar en eficiència. El fet de poder fer emissions híbrides, programes que es poden veure per la televisió i per ràdio, és un dels grans canvis que es podran veure a partir de l’11 de setembre.

Les instal·lacions, encara en obres, han estat visitades aquest dilluns per l’alcalde de Mataró, David Bote, i el primer tinent d’alcalde i president de Mataró Audiovisual, Quim Fernández. Els dos han destacat que aquesta fusió era un dels “pactes de mandat” que PSC i CiU van acordar i que han aconseguit tirar endavant. Fernández ha explicat que les partides pressupostàries que es destinaven per separat a m1tv i Mataró Ràdio seguiran presents, però sumades, per a Mataró Audiovisual, de tal manera que no es retallarà dotació econòmica pel fet d’haver-se fusionat. L’alcalde, per la seva banda, va considerar que amb aquest canvi es guanyarà “en eficiència i s’incrementarà l’esperit de proximitat que sempre hi ha hagut en els mitjans públics”.