“És una reivindicació històrica; una lluita de moltes dècades del desig per recuperar aquest espai pel veïnat”, va expressar el passat 24 de juliol l’alcalde de Mataró, David Bote, durant la visita a les obres de la nova zona verda a la ronda O’Donell després de l’enderroc de l’edifici Can Civit. La regidora de Via Pública, Equipaments i Espais Públics, Núria Moreno, també va visitar les obres d’urbanització d’aquest espai públic, juntament amb la regidora d’Urbanisme, Núria Calpe, i membres de la junta de l’Associació de Veïns i Veïnes de Peramàs-Esmandies.

Les obres van començar el passat mes de juny amb l’objectiu d’enderrocar l’edifici de Can Civit per tal d’habilitar el solar com a zona verda al cor del barri de Peramàs. I, segons ha informat Núria Moreno, s’acabaran el setembre. L’alcalde ha remarcat la importància d’aquest projecte que fa “guanyar qualitat en l’espai públic” no tan sols als barris de Peramàs i Cerdanyola, sinó a tota la ciutat.

9 anys d'espera

La nova plaça tindrà zones de jocs infantils, bancs, arbres, papereres i una font. A més, es crearan gronxadors adaptats a necessitats especials, tal i com ha reclamat l’Associació de Veïns i Veïnes de Peramàs-Esmandies. De fet, la regidora Núria Moreno va insistir en què el nou espai públic “respon exactament al que han demanat els veïns”. Per la seva banda, la presidenta del barri de Peramàs, Maria Teresa Devi Puigvert, va ratificar que la relació amb l’Ajuntament ha sigut fàcil. “Ara estem contents però hem hagut d’esperar 9 anys” ha expressat.