L’Ajuntament de Mataró, l’Associació de Veïns de Cerdanyola i l’Associació  Cultural de Cerdanyola signen un conveni per a la creació d’un centre de documentació històrica Serà un espai de la memòria col·lectiva que reflecteixi els canvis i les transformacions viscudes en el barri al llarg dels anys. La signatura es va fer el passat 26 de setembre, al Centre Cívic Municipal de Cerdanyola on s’ubicarà aquest centre de forma provisional a l’espera de trobar un espai definitiu que, d’acord amb la reivindicació històrica de l’Associació de Veïns, es proposa que se situï a l’equipament de la Torre Palauet.

 De moment se situarà al Centre Cívic però la seu final probablement serà la Torre de Can Palauet

La creació del Centre de Documentació Històrica de Cerdanyola té com a objectius reunir, gestionar i difondre la documentació que li sigui lliurada a través de transferència, donació o cessió. Aquest indret és vol convertir en un espai de la memòria col·lectiva que reflecteixi els canvis i les transformacions viscudes en el barri al llarg dels anys.

 Es preveu com un espai per a la memòria col·lectiva que reflecteixi els canvis i transformacions del barri

Aquest nou projecte comptarà amb l’assessorament de l’Arxiu Municipal de Mataró, a més de disposar d’un grup de treball i també amb una comissió de seguiment. El grup de treball estarà format per membres de les associacions impulsores i d’altres persones que vulguin participar del projecte i poder fer el seguiment dels treballs de documentació i difusió del material. També està previst fer una crida perquè particulars i entitats que puguin tenir documentació susceptible de formar part del centre, l’aportin amb la garantia que serà ben custodiada i valorada i que, si s’escau, podrà ser retornada.

Conservació d’un patrimoni

La creació del Centre de Documentació Històrica de Cerdanyola, segons expliquen des de l’Ajuntament, promou i potencia l’activitat cultural de les persones grans i la conservació del patrimoni de la memòria història, una de les prioritats recollides a l’acord de govern i al Consell Territorial de Cerdanyola.