Juan Carlos Girauta, portaveu de Ciutadans al Congrés dels Diputats, ha trepitjat la capital del Maresme aquest dijous per fer campanya de cara al 21-D assegurant, davant afiliats i simpatitzants a l'hotel UHR de Mataró, que Ciutadans són els autèntics "revolucionaris" i que després d'haver viscut un cop d'Estat, ara s'encarregaran de "restablir la realitat a Catalunya" i "encapçalar un moviment de regeneració" . "Vull que la llei es compleixi, no vull que s'abusi dels més dèbils. No permetrem que ens col·lin una xarxa de supremacistes i lladres, després un cop d'estat i a sobre, després, un indult".

Ha recordat que ningú aconseguia càrrecs o posicions importants "sense la ideologia nacionalista". Girauta ha criticat també al PSC: "Després d'un cop d'Estat, el senyor Iceta diu que s'haurà de buscar la forma que les persones no siguin penalitzades". "Això ofereixen els socialistes, que les persones no siguin penalitzades", ha lamentat, per afegir que "com que no han de penalitzar-se delictes greus? Què vol dir això?". 

El candidat per Barcelona de la formació taronja, David Mejía, va recalcar en la seva intervenció que "ara sí que votarem de debò" i va recalcar que "mai havíem estat tant a prop per acabar amb el nacionalisme; amb 35 anys de nacionalisme. És moment de fer política en majúscules i acabar amb aquest malson del procés". El dirigent va lamentar que Catalunya fos la comunitat autònoma amb més barracons a les escoles, amb llistes d'espera pels centres de dia més llargues i que, per tant, el que cal és "fer política útil, invertir els diners per gestionar-los de la millor manera possible".

Seguirà ampliació.