Cal Pilé ja és una realitat com a refugi d'animals. Aquest dissabte l'Ajuntament va inaugurar el Centre d'Acollida d'Animals Domèstics, que gestiona la Societat Protectora d'Animals de Mataró (SPAM). Es tracta d'un equipament municipal situat a la carretera N-II i que té capacitat per a 70 gossos i 80 gats.

Es tracta d'un equipament municipal situat a la carretera N-II i que té capacitat per a 70 gossos i 80 gats

El centre s'ha condicionat en els darrers mesos amb un seguit d'obres de millora com ara una nova gàbia per a gats amb separacions interiors per a diferents tipus de gats i casetes de fusta per a resguard dels animals.  S’ha redistribuït l’espai existent per crear 3 noves gàbies de quarantena per a gossos i 4 gàbies de primera atenció. També s’han eliminat els patis d’esbarjo exteriors i el tancament a la zona d’accés principal a les instal•lacions, i s’ha ubicat una zona de rentat d’animals. Els treballs van costar 71.000 euros. 

IMG 2855

Cal Pilé serveix per a substituir la gossera que la SPAM gestionava al carrer Galícia, i que s'ha acabat tancant un cop l'espai de l'N-II s'ha acabat de reformar. La gossera no reunia les condicions òptimes per tenir els animals allotjats i per aquest motiu l'Ajuntament va decidir clausurar-lo, però això va comportar un enfrontament amb la Protectora ja que estaven totalment en contra de l'alternativa del consistori, que el Consell Comarcal s'encarregués del servei.

Futura gossera al carrer Galícia

Avui l'SPAM té adjudicada el servei de recollida i acollida d'animals en un contracte que finalitzarà el 2018. El consistori, mentrestant, està fent els tràmits urbanístics necessaris per desenvolupar el sector situat sota la deixalleria del carrer de Galícia per tal de disposar del sòl on construir les instal·lacions de diferents equipaments, entre els quals hi ha el projecte d'una nou centre d'acollida d'animals.